Home Nieuws Gezocht: dappere en creatieve zeepkistenbouwers

Gezocht: dappere en creatieve zeepkistenbouwers

0

Op 6 mei 2012 is Brussel in de ban van de vijfde editie van de Red Bull zeepkistenrace. De spectaculaire wedstrijd zal doorgaan op de Kunstberg tijdens de autoloze zondag. Geen wagens in de hoofdstad dus, enkel zelfgefabriceerde vehikels. 

Red Bull nog tot 26 februari op zoek naar creatieve uitvinders die een eigen, ongemotoriseerde zeepkist willen ontwerpen en bouwen en vervolgens dapper genoeg zijn om hiermee over het 380 meter lange parcours naar beneden te scheuren. Een spectaculaire ervaring waarbij je maar kan hopen dat Red Bull je effectief vleugels geeft.

Terwijl in 1999 de eerste Red Bull zeepkistenrace al een Belgische editie was, reisde het evenement vervolgens de wereld rond. Ondertussen is het sinds 2008 geleden dat België de race mocht verwelkomen. De 2012-versie belooft een onvergetelijke editie te worden, waarbij de Brusselse Kunstberg een waanzinnig parcours vormt waarbij hindernissen als een schans, een chicane en een 90° combobocht het voor deelnemers én toeschouwers ultraspectaculair moeten maken.

Uit alle inschrijvingen kiest Red Bull er uiteindelijk de 85 origineelste uit. Deze zullen op de dag des oordeels om ter snelst naar beneden racen en door een strenge jury beoordeeld woren op creativiteit, technisch concept en showgehalte. Tom Waes en Jean-Michel Zecca nemen de presentatie voor hun rekening.

“We zijn erg blij dat we deze vijfde Belgische editie opnieuw in de hoofdstad mogen organiseren,” zegt  Stefaan Bettens, CEO van Jet Import. “De stad Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest geven ons bovendien de kans om de race te organiseren op de Kunstberg, een schitterend en sterk dalend parcours waar de racers de nodige snelheid kunnen halen en waar ze heel wat behendigheid aan de dag zullen moeten leggen. We mogen fier zijn op de Red Bull Zeepkistenrace, want het is een Belgisch idee dat ondertussen de hele wereld heeft veroverd.”

In principe kan iedereen deelnemen om een zeepkist te ontwerpen. Om de kist te besturen moet je minstens  15 jaar oud zijn. Deelnemers jonger dan 18 jaar, moeten de schriftelijke toestemming van de ouders meesturen. Alle informatie rond de race en inschrijvingsvoorwaarden kun je terugvinden op de website www.redbullzeepkistenrace.be, samen met het reglement en de technische details.

Vanaf vandaag tot 26 februari 2012 kunnen denkers, doeners en durvers zich inschrijven via de website www.redbullzeepkistenrace.be. Op diezelfde website kunnen geïnteresseerden ook het wedstrijdreglement terugvinden.