Servië, de herrijzende bestemming

Servië heeft een veel te lange, woelige periode achter de rug. Maar de laatste jaren herpakt het land zich stilaan ook op toeristisch niveau. Enkele wandel- en mountainbikepaden zijn hier het bewijs van. 

Wie enkele jaren geleden aan Servië dacht, zag bombardementen, gewonden en oorlog voor zich. Wie echter nu aan Servië denkt en van de natuur houdt, weet ondertussen al wel dat hier terug ten volle van het groen genoten kan worden.

De nieuwe Sultan’s Trail die loopt van Wenen naar Istanbul, loopt dan ook bewust door Servië. De reeds bestaande maar haast vergeten langeafstandsroutes van Servië worden dan ook mooi verwerkt in deze nieuwe route. Toch zijn ook deze oude paden, de E4 en E7, nog steeds de moeite waard. Deze leiden je langs de mooiste natuurparken van het land, waaronder Fruska Gora, Djerdap en Kopaonik, maar bieden ook een prachtige cultuurschat aan door langs de bekende “Route van de Romeinse heersers” en “Transromanica” te stappen.

Meer informtie hierover vind je op www.sultanstrail.nl.

In het Radan-gebergte in het zuiden van Servië zijn dan weer zeven nieuwe thematische routes ontwikkeld die ook perfect met de mountainbike vallen af te leggen. De routes zijn volledig gemarkeerd en voeren langs pittoreske plattelandsdorpjes, oude kerkjes en door ongerepte natuurgebieden. Enkele hoogtepunten in het gebied zijn het natuurwonder Davolja Varos, letterlijk vertaald “Duivelsstad” en de belangrijke Romeinse nederzetting Iustiniana Prima.

Informatie over de Duivelsstad kan je vinden op www.davoljavaros.com.

bron