Home Nieuws Vertical Sailing achterna met Vreemde Kontinenten

Vertical Sailing achterna met Vreemde Kontinenten

0

Wie inspiratie heeft opgedaan door de film van Villanueva en de broertjes Favresse, is ondertussen waarschijnlijk naarstig op zoek naar een zeilboot die hem of haar langs de wanden van Groenland voert. Reisorganisatie Vreemde Kontinenten biedt een oplossing. 

Oost-Groenland staat bekend als een van de grootste aaneengesloten wildernissen ter wereld. Reisorganisatie Vreemde Kontinenten laat je deze plek ontdekken aan boord van een authentiek houten zeilschip. Een week lang laveer je met deze tweemaster tussen de imposante ijsbergen van het grootste fjordensysteem ter wereld: Scoresby Sund. Aan de monding van Scoresby Sund kom je de enige nederzetting van het gebied tegen, waar nog zo’n 500 Inuit leven.

In 2013 zal Vreemde Kontinenten het schip van deze reis tot tweemaal toe charteren voor een volledig Nederlandstalige reis. Wie dit najaar meegaat, zal deel uitmaken van een Engelstalige reis. Het schip beschikt over alle nodige comfort en wordt bestuurd door een kapitein met jarenlange ervaring. De wandelingen die gepland staan, zijn trouwens zeker haalbaar voor personen die over een normale conditie beschikken. Wie het echte scheepsgevoel wil ervaren, kan altijd zelf aan het roer staan of helpen bij het hijsen van de zeilen.

Voor deze reis van acht dagen betaal je 3.450 euro per persoon. Vlucht tussen Reykjavik en Constable Point (heen en terug) is net als de bootreis inbegrepen. Vluchten tussen Brussel en Reykjavik niet.

Meer informatie op www.vreemdekontinenten.be