Op pelgrimstocht naar huis

Onze medewerker Serge vertrok half februari naar Malaga om van daaruit te voet naar huis terug te keren. Zijn eerste mailtje aan het Far Out thuisfront delen we graag met jullie. 

 

Dag Far Out!

Het is vaak moeilijk om hier internet te vinden, vandaar mijn lange radiostilte.

Mijn trip is eindelijk echt op gang. Ik ben vertrokken in Malaga, waar ik me aan de GR92 heb gezet. Deze wandelroute loopt langs de ganse kust, waardoor je steeds van een prachtig uitzicht geniet tijdens het stappen. Vanuit Malaga ben ik zo naar Nerja, Almuñecar en Motril gegaan.

In Motril heb ik de GR92 even verlaten om een bezoekje aan Granada te brengen. Dit deed ik via de G14 en – eerlijk is eerlijk – ook een laatste stuk met de bus. Granada, dan denk je misschien meteen aan de natuurpracht van de Sierra Nevada? Helemaal correct! Ik heb dit gebied dan ook doorkruist langs de zuidelijke kant, omdat er op de noordelijke blijkbaar nog te veel sneeuw lag. In de Sierra Nevada heb ik over de E4, de GR7 en de GR240 getrokken. “Vanwaar die mengelmoes?”, hoor ik jullie al vragen. Simpel: deze paden kruisen elkaar zo vaak en vormen een heuse wirwar, waardoor het niet altijd even duidelijk is welke route je uiteindelijk volgt. In de Sierra Nevada heb ik drie dagen gestapt en dus ook twee nachten doorgebracht, wat mijn Bear Grylls-niveau danig heeft opgekrikt.

Nadat ik hier heelhuids was doorgeraakt, trok ik terug naar de kust om richting Retamar te stappen. Hier begint het natuurpark Cabo de Gata, dat je helemaal langs de kust kan volgen. De trektochten zijn hier tamelijk gemakkelijk, maar de zonsondergangen zijn fenomenaal. Ook hier heb ik drie dagen en twee nachten over gedaan.

Tot zover al deze eerste update!

Tot mails,

Serge