Home Nieuws This! Is! Sparta!

This! Is! Sparta!

0

Nee, jammer genoeg mag je niet met deze stoere schreeuw een vijand in een onmeetbaar diepe vergeetput schoppen. De Spartacus Run die op dinsdag 1 mei op de Antwerpse Linkeroever doorgaat, heeft echter alles weg van de Spartaanse training. 

Tijdens deze survivalrun moet er een parcours van ongeveer 10 km worden afgelegd waarbij minstens 10 hindernissen moeten worden overwonnen: over en onder netten klimmen en kruipen, een modderige slijkheuvel, een veld vol autobanden, een heuvel van strobalen, … Een zwaar parcours dus en een goede conditie is dus aangeraden.

Toch blijft de nadruk op het plezierig sportieve liggen en dus is het parcours voor elke enthousiasteling haalbaar op zijn eigen tempo. Bij de Spartacus Run is iedere finisher een held, die dan ook een eigen T-shirt en medaille verdient.

De Spartacus Run wordt georganiseerd ter nagedachtenis van Artoer Aghajanyan. Artoer overleed afgelopen zomer tijdens zijn deelname aan de Antwerp Ironman. Hij kwam op 30 maart 1999 aan in België samen met zijn Armeense moeder. Geen van beiden spraken Nederlands, maar hebben van dag 1 in België alles gedaan om de taal zo snel mogelijk onder de knie te hebben. Artoer eindigde dat jaar zelfs bij de eersten van zijn klas. Ondertussen zat Artoer in zijn zesde jaar geneeskunde en had hij een mooie toekomst in het verschiet.

Artoer had een Spartaanse levenswijze die bestond uit sporten, studeren en voor zijn invalide moeder zorgen. Dit zorgde voor veel respect bij vrienden, waardoor een groep medewerkers snel gevonden was om deze Spartacus Run uit de grond te stampen. Deelnemers krijgen ook de mogelijkheid om bij hun inschrijving een donatie te doen voor het fonds dat Golazo sports voor Artoers invalide moeder heeft opgericht. Zo houdt ze financieel alvast het hoofd boven water na het verlies van haar zoon.

Meer informatie en inschrijvingen op www.spartacusrun.be. Wil je erbij zijn, aarzel dan niet! Er kunnen slechts 3000 deelnemers meedoen en de teller staat al op 2500! Nagenieten van je fantastische prestatie kan tijdens een lekkere barbecue en een muzikale afsluiter.