Home Nieuws ’s Werelds WandelWegen – GR20

’s Werelds WandelWegen – GR20

0

Van een prachtige wandeling door ongerept Sicilië tot een historisch aangelegd wandelpaadje in een Chinese vallei, in ‘s Werelds WandelWegen gaan we op zoek naar de mooiste, speciaalste, gewaagdste of andere superlatieven. De tweede wandeling: GR20. 

De GR20, oftewel de twintigste Grand Route, is de route die je diagonaal van noord naar zuid over het eiland Corsica leidt. De GR20 kan perfect gedaan worden in een wandelreis van 15 dagen om je zo langs de verschillende refuges te leiden. Toch zijn op sommige plaatsen ook alternatieve overnachtingsplaatsen mogelijk, dus een dagje wat sneller of net wat trager stappen, kan ook.

Slaap je echter graag in de refuges, dan reserveer je best goed op voorhand want de GR20 is misschien wel de meest gegeerde en meest gekende GR van Europa.

Wie de GR20 heeft afgestapt, heeft Corsica mooi doorkruist en heeft een klim van 11 kilometer achter de rug en een tocht van 200 kilometer gestapt.

Kaartje en info vanop www.gr20.be.