Home Nieuws ’s Werelds WandelWegen – El Caminito Del Rey

’s Werelds WandelWegen – El Caminito Del Rey

0

Van een prachtige wandeling door ongerept Sicilië tot een historisch aangelegd wandelpaadje in een Chinese vallei, in ‘s Werelds WandelWegen gaan we op zoek naar de mooiste, speciaalste, gewaagdste of andere superlatieven. Een twijfelgeval en een derde route is de Caminito Del Rey. 

El Caminito del Rey, “het wandelpaadje van de koning” of vaak gewoon El Camino del Rey, is een wandelweg in de El Chorrokloof bij Malaga, Spanje en is al sinds 1992 officieel gesloten. Dit omdat het pad, dat in 1901 gebouwd werd en in de jaren ’20 door koning Alfons van Spanje gebruikt werd om de dam del Guadalholce te bouwen, te gevaarlijk werd. Bij het bouwen van de route werd namelijk een ijzeren kabel langs het pad gespannen, waaraan je je voor de veiligheid aan kon vasthangen. Met de moderne Via Ferratasets heb je dan ook niets te vrezen – zo zou je denken.

Toch blijft de route gesloten, omdat op verscheidene plaatsen niet alleen het pad volledig afgebrokkeld is, maar ook de bekabeling uit de muur is gerukt. Het bewandelen van dit pad is haast onmogelijk gemaakt doordat de onderste meters van het pad zijn afgebroken. Wie zich er toch aan waagt, riskeert 6000 euro boete.

Boete vs. georganiseerd reizen?

Alsnog zijn er wandelorganisaties die reizen naar en over deze wandelweg organiseren. Zo bijvoorbeeld Barbary Rock Adventure, die beweert over voldoende materiaal te beschikken om op een perfect veilige manier deze prachtige wandelweg te overmeesteren. Waaghalzerij met een verantwoord kantje?

bron bron bron