Home Nieuws Fatale basejump

Fatale basejump

0

Een Britse basejumper heeft vorige week op het Griekse Zakynthos zijn laatste sprong gemaakt. Zijn parachute is aan een rots blijven haken en zo bleef hij nog drie uur bengelen, alvorens een fatale val van 60 meter te maken. 

De ervaren parachutespringer Jake Simkins is vorige week vrijdag verongelukt na een basejump van een rotswand op het Griekse eiland Zakynthos. Zijn parachute bleef haken aan een uitstekende rots, waarna Jake met zijn gsm naar zijn vriendin belde die beneden in het hotel verbleef.

Aanvankelijk had de basejumper – die vanop diezelfde plaats al meermaals gesprongen had en meer dan 40 basejumps op zijn palmarès had staan – enkel zijn been gebroken. Volgens HLN zou hij zelfs nog mopjes hebben gemaakt aan de telefoon, waarbij hij zijn vriendin aanraadde om zich goed in te smeren nadat ze de hulpdiensten had gebeld. Terwijl Jake enkele uren aan zijn parachute hing te bengelen, kwam er echter geen hulp opdagen. Een windvlaag greep in de parachute waardoor de rotspunt afbrak en Jake te pletter sloeg.

Nabestaanden dienen klacht in tegen de Griekse hulpdiensten, die geen helikopter stuurden.

bron