Home Nieuws FiveFingers met extra grip: de Vibram KomodoSport

FiveFingers met extra grip: de Vibram KomodoSport

0

Het “blote voeten sporten”, verschillende merken blijven ernaar streven wanneer ze schoentjes met zo dun mogelijke zolen maken. Of proberen het zelfs te verbeteren door er extra grip aan te geven. Zo bijvoorbeeld bij de nieuwe Vibram Five Fingers KomodoSport. 

In een wereld waar technologie een steeds betere demping met steeds lichter materiaal mogelijk maakt, blijven enkele merken streven naar het “blote voeten effect”. Maar op blote voeten sporten heeft echter toch nog enkele voordelen. Lichaamsbalans en -stabiliteit nemen toe, je versterkt de spieren in je voeten en onderbenen door zelf de schokken op te vangen en hierdoor verminder je ook de kans op blessures. Toch behoeden schoenen je nog voor die scherpe steentjes op de weg, de doorns op de bospaden, de vuile plekken die je niet zag liggen en worden beschoende voeten doorgaans op straat en in sportzalen meer geapprecieerd dan de blote voet van een fervente en enthousiaste sporter, zeker op warmere dagen bij een intensieve training. Geen wonder dan ook dat FiveFingers het blote voeten idee blijft nastreven.

In haar nieuwe KomodoSport giet het merk ook nog een “beter dan blote voeten”-functie: een verbeterde grip. De schoen is namelijk uitgerust met een Vibram TC1-rubberen buitenzool, voorzien van anatomisch gevormde noppen. Dit geeft extra grip en bescherming zonder afbreuk te doen aan het blote voeteneffect.

Bovendien is de KomodoSport perfect wasmachine-wasbaar. Eerst gaan joggen en de dag erna de yoga- of fitnesszaal intrekken? Gewoon even de trommel injagen, dan!

Prijs: €139,95
Meer info op www.vibramfivefingers.com.