Home Nieuws Expeditiemaaltijd of sterrenrestaurant?

Expeditiemaaltijd of sterrenrestaurant?

0

Als het toch een beetje meer mag zijn dan de essentiële trekkersmaaltijd… Waarom zelfs niet de reis op het eten afstemmen, in plaats van andersom? Een Culinaire pelgrimstocht door Val di Funes/Villnösser Tal, bijvoorbeeld?  Of een picknick tussen de Dolomieten? 

Dat Zuid-Tirol met zijn prachtige berglandschappen en meer dan 13.000km wandelpaden een echt wandelparadijs is, ligt voor de hand. Maar ook voor wie zijn actieve vakantie graag combineert met heerlijk culinair genieten, heeft de Noord-Italiaanse regio heel wat te bieden. Nergens anders ter wereld wandel je deze zomer immers langs sterrenchefs, traditionele streekgerechten tijdens een picknick met uitzicht op de Dolomieten of haute cuisine in een berghut.

Nog tot 15 juli kan je in het Vilnösser Tal in Tirol deelnemen aan een gastronomische pelgrimstocht tussen de plaatselijke berghutten. In elke hut wordt een andere lokale specialiteit voorgeschoteld. Een ideale manier om de verschillende smaken van (Zuid-)Tirol te leren kennen, dus!

Met een speciale pas die je voor €20 euro bij de toeristische diensten van het dal en in de deelnemende bergweiden kan vinden, kan je in vier van de blokhutten naar keuze een typisch Zuid-Tirools gerecht uitkiezen.

Meer informatie op www.villnoes.info.

Of liever een sterrenpicknick in de Dolomieten? Aan de voet van de Piz Sorega organiseren drie lokale sterrenchefs – bij hen gekend als de “Dolomitici” – besloten de jonge boeren een hart onder de riem te steken door een gastronomische pick-nick met heerlijke gerechten op basis van lokale landbouwproducten te organiseren.

Deelnemers betalen €70 voor het evenement, drank inbegrepen, en de gehele opbrengst gaat naar het noodfonds voor Zuid-Tiroolse boeren.

Meer informatie op www.altabadia.org.

Meer info op