Home Nieuws Het Far Out-team geeft je outdoortips voor 2013

Het Far Out-team geeft je outdoortips voor 2013

0

Ons Far Out-team blikt terug op een sportief  en avontuurlijk 2012. Lees snel wat onze grootste avonturen van afgelopen jaar waren, en welke outdoortips we voor jullie in petto hebben voor 2013.

An (hoofdredactrice)
Beste outdoorbelevenis van 2012
Hydrospeeden in de azuurblauwe Soca-rivier in Slovenië. Bij hydrospeed (of bodyrafting) ploeter je – gehuld in wetsuit, zwemvest en zwemvliezen – door de rivier op een dik bodyboard. Je maakt echt deel uit van de kolkende watermassa, wat best hevig is. Het kader van de prachtige Soca-vallei maakte de belevenis alleen maar intenser. Hoe dat pompen of verzuipen gaat, kan je zien in dit filmpje.
Mijn Far Out-tip voor 2013
Als het nog zou vriezen komende maanden, breng dan – klapschaats in de rugzak – zeker eens een bezoek aan onze noorderburen. Nederland staat in rep en roer wanneer vijvers en kanalen dichtvriezen, en anders dan bij ons zetten teams van vrijwilligers alles in het werk om bevroren plassen ijsvrij te maken. Geniet van het schaatsen op natuurijs en trakteer jezelf na afloop op koek en zopie. Ontdek waar je kan schaatsen op www.ekkel.com.

 

Roel (webredacteur)
Beste outdoorbelevenis van 2012
Al jaren zeg ik: “Mijn droom is om bergen te beklimmen, van het uitzicht te genieten en er dan met de parachute af te springen”. Een van die typische jongensdromen die nooit werkelijkheid worden als je er zelf niet de eerste stap voor zet. Net daarom ben ik dit jaar aan die eerste stap begonnen. Ik wierp mij uit een vliegtuig, niet in duosprong maar in de echte cursus skydive. Van de eerste schrik bekomen, wierp ik mij er weer uit. En weer. En weer. Ondertussen zijn we acht sprongen verder en kan ik haast niet wachten tot de bloesems doorkomen en ik me verder in deze discipline kan verdiepen.
Mijn Far Out-tip voor 2013
Droom van grootse dingen en zet die eerste kleine stap. Moest het een soortgelijke droom zijn als de mijne, vind je alvast heel wat informatie terug op www.valschermsport.be. Ben je op zoek naar een leuke maar eenmalige uitdaging? Dan is de nieuwe en tijdelijke schaatsbaan in SnowWorld Landgraaf misschien iets voor jou. Trek best stevige, beschermende kledij aan en scheur in heuse Red Bull Crashed Ice-stijl naar beneden. Lees er alles over op www.snowworld.com!

 

Jurgen (redacteur)
Beste outdoorbelevenis van 2012
Tremalzo Superbike. De streek rond het Gardameer in Italië is schitterend en uitdagend mountainbiketerrein. De Tremalzo bergpas is een pittige klim en staat garant voor fantastische uitzichten. Tremalzo Superbike is goed voor 55 kilometer en 2000 hoogtemeters puur genieten. Mooier dan dit wordt het amper op een mountainbike. Meer info op www.tremalzosuperbike.it.
Mijn Far Out-tip voor 2013
Neem je mountainbike en ga het Parco Regionale Dell’alto Garda verkennen. Afzien op de beklimmingen, kicken tijdens de afdaling, genieten van waanzinnige trails. Na de rit neem je een duik in een van de meren en ’s avonds praat je na bij heerlijk Italiaans eten en dito wijn. Ontdek het gebied via www.parks.it/parco.alto.garda.bresciano/

 

 

Sandra (eindredactrice)
Beste outdoorbelevenis van 2012
Exploring WA! Een paar jaar in West-Australië wonen heeft zo zijn voordelen. Echt de moeite waard zijn alvast: de Pinnacles, Margaret River, Yanchep National Park, Kalbarri National Park, Exmouth, Walpole. In 2013 staan Esperance en Wave Rock zeker op het programma. En vooral veel kamperen met onze tweeling van drie jaar.
Mijn Far Out-tip voor 2013
Zeker kopen als je een kleintje hebt: een echte goede rugdrager, die het gewicht goed verdeelt, waar je de nodige bagage in kan steken en waar ook een drinkzak in past. Wij hebben al 2,5 jaar genot van de Kids Trekking van Bergans of Norway. De Joly Comfort van Vaude was vooral heel fijn in het begin, maar werd sneller te klein. Hier kan je de specificaties van de Bergans kidsdrager bekijken.

 

Anton (bladmanager)
Beste outdoorbelevenis van 2012
Mallorca. Say what….Mallorca!? Neen was mijn eerste reactie toen mijn vrouw Mallorca als vakantiebestemming op tafel wierp. Wat een toeristenbedoening moest dat daar zijn. Fout! Aan de noordwestkant van dit Spaanse eiland beleef je de mooiste aanzichten die je in Europa kan vinden. Heerlijk op en neer rijden, fietsen, wandelen, in volle rust zonder voortdurend in de rush van plat toerisme te belanden. Een echte aanrader voor kleine gezinnen of enthousiaste koppeltjes. Must go: Soller, Deya, Banyalbufar, St Elm, Port d’Andratx, Valldemossa en natuurlijk Palma zelf. Check hier de talloze wandelmogelijkheden.
Mijn Far Out-tip voor 2013
Als je zoals ikzelf (en ik wil niet aan zelfbeklag doen) vaak zakelijk bezig bent met je passies, dan ervaar je de passie vaak minder dan ervoor. En als ik dan een keer kan surfen, skateboarden of snowboarden, dan ben ik afhankelijk van wat moeder natuur wil geven. Dit jaar trok ik voor Freeze Magazine voor de tweede kaar naar het BK snowboarden (Snowjam) in Les 2 Alpes. Ik raad anderen eerder andere gebieden aan, maar zelf heb ik van de zeven keer al vijf keer tijdens de paasvakantie een heerlijke poederdag mogen beleven. Dank aan moeder natuur voor deze dik 50 centimer verse sneeuw. Hier kan je meer sfeerbeelden van het gebied bekijken: www.snowjam.be en thehideout.privateclothing.eu/thevalley.html.

 

Een fantastisch, sportief en avontuurlijk 2013 van het hele Far Out-team!