Home Nieuws Het uitzicht vanop een Filippijnse vulkaan

Het uitzicht vanop een Filippijnse vulkaan

0

Een vulkaan beklimmen, het blijft bij velen tot de verbeelding spreken. Ook Explorado speelt hierop in en zet in de Filippijnen naast snorkelen met haaien en hiken en kajakken door Expeditie Robinsonachtige landschappen ook de beklimming van de Mayonvulkaan op de agenda. 

“Het land van meer dan 7000 eilanden”, dat zijn de Filippijnen in een notendop. En veel eilanden? Dat brengt minstens evenveel stranden met zich mee. Snorkelen in de prachtige baaien is dan ook een prachtige bezigheid – zeker met de aanwezigheid van de reusachtige maar ongevaarlijke walvishaaien – maar ook voor de avontuurlijkere reiziger hebben de Filippijnen heel wat in petto.

Explorado neemt je mee tot op de Mayonvulkaan, wel eens de “meest perfecte stratovulkaan” genoemd dankzij haar perfect kegelvormig die haast rechtstreeks uit een Suske & Wiskestrip kon komen. De vulkaan torent bovendien danig boven de rest van het landschap uit, waardoor het uitzicht van bovenop adembenemend is. En ja hoor, het is dan ook net tot bovenop dat je moet geraken.

Wie dit nog niet genoeg avontuur vind, kan zich bovendien verwachten aan een vijfdaagse trektocht waarbij noch de wandelschoenen, noch de kajak geschuwd worden. Zo ontdek je de mooiste verlaten stranden en enkele prachtige verscholen grotten.

Praktisch:
 Afreisdatum: 30 maart 2013
 Prijs: 2350 euro voor 17 dagen. (vluchten, overnachtingen, alle maaltijden, … inbegrepen.)

Meer informatie vind je op www.explorado.be.