Home Nieuws Licht en gericht – de Millet ULZ Gore-Tex Jacket

Licht en gericht – de Millet ULZ Gore-Tex Jacket

0

Een goeie mannenvuist, zo veel volume neemt de Millet ULZ Gore Tex “Fast Hiking” jacket in als je hem in zijn bijhorend zakje steekt. Uit het zakje valt het lichtgewicht dan weer op voor een jas die er allesbehalve “basic windlayer” uitziet. Benieuwd naar de test, want oh ja, uw redacteur kreeg er zo eentje aan!

De eerste indruk van de Millet ULZ Gore-Tex Jacket: een uiterst lichte en dunne jas met een sportieve look. De beschrijving zegt dat deze goed is voor bergsportactiviteiten, al lijkt de “Fast Hiking” hier nog de beste invulling voor te zijn. Met haar speciale ontwerp – een rits die niet volledig tot beneden gaat – en een kort model, is deze namelijk niet meteen bedoeld om je rug te beschermen tegen opspattende modder bij het fietsen, noch kan je gemakkelijk aan je klimgordel als de rits niet van onderuit valt te openen. Hoewel bij dit laatste het korte en aansluitende model misschien wel kan meespelen.

Als wandel- of loopvest klinkt ze dan weer uiterst geschikt. De “mesh-stof” onderaan op de foto, die nog het best te vergelijken valt met die op de schouderbanden van een rugzak, loopt ook over de volledige rug door om zo een extra ademend vermogen te garanderen met een rugzak op. De rest van de jas is een minimalistische Active Shell: drie lagen voor ademende en waterdichte eigenschappen, doch uiterst licht (internet vertelt me 350 gram, maar dat lijkt fel overdreven als je hem vast/aan hebt).

Benieuwd naar het resultaat!

Beschikbaar in kleur “Sky Diver” (misschien ook eens mee proberen?). Adviesverkoopprijs: 299.90 euro