Home Nieuws Hoe overleef je als je bij -40 uit de trein valt?

Hoe overleef je als je bij -40 uit de trein valt?

0

Het lijkt een hypothetische vraag, maar niets is minder waar. In januari dit jaar viel de 42-jarige Rus Valery Malkov uit de Transsiberische Expresstrein nadat hij in T-shirt, short en sleffers een sigaretje wou gaan roken en de verkeerde deur opendeed. En ja hoor: hij heeft het overleefd. 

Stel je voor: je zit op een trein in Siberië, hebt je gemakshalve uitgedost met niets anders dan een T-shirt, een short en sletsen en je besluit naar het rokerscompartiment te trekken voor een sigaretje. Je opent de verkeerde deur, wordt door de wind uit de trein gesleurd en tuimelt aan -40°C de Siberische wildernis in. Het overkwam de Rus Valery Malkov eerder dit jaar.

Deze Rus had echter een pracht van een reactie: in plaats van te panikeren en op hulp te wachten – wat een zekere dood had betekend – rende hij achter de trein aan. Zeven kilometer later had hij de trein nog niet ingehaald, maar vond hij wel het dichtstbijzijnde station, waar hij een tas lekker warme thee kreeg.

Wil je dit straffe verhaal toch wat diepgaander leren kennen? Of vraag je jezelf af wat je best kan doen als je zelf in deze situatie landt? Goed nieuws! Net voor deze mensen is er nu deze 25 minutenlange documentaire: Surviving the Cold.