Home Fietsen Al fietsend Zuid-Afrika steunen

Al fietsend Zuid-Afrika steunen

0

Over enkele dagen, vanaf 26 april, begint het fietsevenement “JoBerg2c”. Evenement, zeggen we, eerder dan wedstrijd, want “de eerste zijn” is hier lang niet het belangrijkste aspect. Wat dat dan wel is? “A journey where the destination is less important than the experience along the way.” 

Het is niet de bestemming die telt, maar de reis op zich. Dat is zowat de slogan van elke rugzakreiziger en ook de leuze achter de JoBerg2C. Deze mountainbikeroute leidt de deelnemers vanuit de drukke banen in de stad Joburg om hen in negen dagen over verscheidene en spectaculaire bergpassages naar de koele zeelucht van Scottsburgh te brengen.

Bovendien heeft dit evenement geen enkel winstbejag. De ‘wedstrijd’ wordt namelijk voor een groot stuk uitbesteed aan lokale organisaties, die bijvoorbeeld voor de verkeersveiligheid moeten zorgen, de watervoorraad voorzien, de slaapplekken reserveren, noem maar op. Zo tonen de plaatselijke gemeenschappen aan de fietstoeristen niet alleen wat het echte Zuid-Afrika is, zelf halen ze zo ook een centje binnen.

Een prachtwedstrijd, doordrongen van fenomenale uitzichten, waarbij de fietsroute op zich al even belangrijk is als de deelname aan het wedstrijdaspect? Waar je ondergedompeld wordt in de lokale folklore, geniet van het fietsen an sich en de lokale gemeenschappen bovendien een handje helpt? Dat moet je onze uitgever Luc geen twee keer vragen. Hij vertrekt morgen met het vliegtuig naar Zuid-Afrika, om ons van daaruit dagelijks te vertellen hoe hij het land, de mensen en de wedstrijd ervaart. En uiteraard zal dat op onze facebookpagina met de nodige adembenemende beelden gestaafd worden.

Van het Far Outteam alvast heel veel succes, Luc!

De dagelijkse update hier op de site, het beeldverhaal op onze facebookpagina.

Meer informatie over de wedstrijd vind je alvast op www.joberg2c.co.za