Home Nieuws Lezerstip: GPS-software voor Windows phones

Lezerstip: GPS-software voor Windows phones

0

In de laatste Far Out outdoorgids konden/kunnen jullie lezen over de verschillende apps die bij het fietsen niet mogen ontbreken op je smartphone. Windows telefoons worden hier echter een beetje vergeten. Niet getreurd: lezers to the rescue! 

Zelfs in de outdoorwereld valt een smartphone tegenwoordig niet meer weg te denken. Een appje om je fitheid te meten, een appje om je loopprofiel te verbeteren, een appje om van je GSM de ideale fiets-gps te maken, noem maar op. In Far Out 14 lezen jullie alles over hoe je smartphone te gebruiken op je fiets.

Hoewel, alles? Lezer Sven Boets maakte een terechte opmerking: Windows-telefoons zijn niet meer weg te denken uit de markt van de smartphones! Omdat wij daar niet zoveel kennis in hebben, gaf hij ons een tip voor GPS-software.

“Outdoor Navigation” van GPS Tuner zou volgens hem een goede app zijn voor deze derde weg in de smartphone-buitenwereld. Een eerste blik op de website doet alvast geloven dat hij gelijk heeft.

De app biedt namelijk alle functies die je van een fiets-GPS mag verwachten, gecombineerd met de handigheid van een GSM. Een snelle SOS-knop voor de ongelukkigere fietsers, een digitaal kompas, satellietbeeld, de hele hotsemotse. Bovendien kan je met deze app je eigen routes samenstellen, je eigen “Points Of Interests” instellen – zowel op wegen als in de brousse – en krijg je een grafiek die jouw afgelopen rit samenvat.

Dan toch eens van je fiets gestapt en je tweewieler in je wagen geladen? Dan let de app mee op dat je de snelheidslimiet niet overschrijdt, een functie die veel standaard GPS-apps over het hoofd zien.

Meer informatie over de app vind je alvast op www.gpstuner.com/windowsphone7