Home Nieuws Zoniënwoud 2.0

Zoniënwoud 2.0

0

Het Zoniënwoud vernieuwt haar website. Op www.zoniënwoud.be vindt je nu niet alleen de noodzakelijke informatie terug, maar ook alle extra mogelijkheden zoals fiets- en wandeltochtjes, avondactiviteiten of parkevenementen.   

De jongere lezers onder jullie die nog op zoek zijn naar een idee voor een spreekbeurt? Die kunnen aan “Het Zoniënwoud” wel eens een goed onderwerp terugvinden. De vernieuwde website gaat namelijk heel wat verder dan de simpele GPS-coördinaten. Met verschillende tabbladen word je op www.zoniënwoud.be nu al een ware kenner van het woud, zonder er nog maar een voet op de groene bodem te zetten.

Bij “Zien & Doen” vind je alle mogelijke activiteiten terug, die dan specifieker gepland staan in de agenda. De onderdelen die echter écht de moeite zijn, zijn de volgende:

  • Onder het tabblad “Over het woud” vind je alle tips voor een duurzaam beheer én behoud van het woud. Ook de geschiedenis, legendes en toekomst van het woud wordt er uitgebreid beschreven.
  • Ware natuurliefhebbers vinden dan weer hun gading onder het tabblad “Dieren & Planten”. Alle verschillende dieren komen aan bod, van de alpenwatersalamander en het winterkoninkje tot de esdoorn en de tonderzwam. Geen idee wat deze zijn? Neem dan een kijkje op de site of ga het zelf zoeken in het woud!
  • Zet je in! Bij dit tabblad maakt het woud van zichzelf een heuse sociale bosnetwerksite. Deel je spelen, foto’s, wandelingen of andere activiteiten met anderen en houd zo het woud ook online in leven.