Home Nieuws 7000 lichtjes klaar voor de start

7000 lichtjes klaar voor de start

0
7000 lichtjes klaar voor de start

“Schoenen? Check! Sportkledij? Check! Koplampje? Check!” Zo gaat aanstaande vrijdagavond gestart worden voor maar liefst 7000 enthousiaste lopers. Vrijdag gaat namelijk de derde editie van de Night Run door in het Antwerpse Rivierenhof.  

Vrijdag de 13de (oooooeeeeeeeh!) vindt in Antwerpen de derde editie van de Night Run op Belgische bodem plaats. Na zonsondergang wordt het startsein gegeven voor het negen km lange en pikdonkere parcours in het mooie Rivierenhof, dat de deelnemers met een koplampje moeten afleggen. ‘Dit jaar brengt het parcours de lopers zelfs door het feeërieke kasteel Sterckshof’, vertelt Greg Broekmans van de organisatie.

De 7000 Night Runners zullen starten in 2 startwaves om het loopcomfort van alle deelnemers te garanderen. De eerste 3500 lopers gaan van start om 21u, de 2e wave volgt om 21u40.

Iedere deelnemer krijgt gratis een Energizer headlight en een uniek donker Night Run t-shirt bij inschrijving. Alle deelnemers zijn verplicht zowel het t-shirt als de headlight te dragen tijdens de run. De duizenden lichtjes en de donkere outfits zorgen voor een unieke sfeer.

Inschrijven ter plaatse kan dus niet meer, maar meegenieten van het voorziene lichtspektakel en de muziek kan uiteraard wel. Het Rivierenhof is voor de gelegenheid volledig verduisterd en over het volledige traject wordt er speciale animatie voorzien met klank en licht!

Vanaf 19u kunnen deelnemers hun deelnamepakket afhalen in sportpark Ruggeveld (Ruggeveldlaan, Deurne), tegenover het Rivierenhof. De start zelf ligt op de Parkweg op 200m van het sportpark.

www.nightrun.be