Home Nieuws Buitengewone ervaringen in Boom

Buitengewone ervaringen in Boom

0
Buitengewone ervaringen in Boom

Trek je stoutste schoenen en vooral je sportiefste kleren aan, want zondag is het in Boom weer zover. Het Provinciaal domein De Schorre wordt ondergedompeld, nee, niet in fantasierijke figuren en dancemuziek, maar in extreme sporten en jeugdige cultuuractiviteiten tijdens Xtreme Xperience.  

Net als vorige edities wordt Xtreme Xperience verdeeld in de vier elementen.

Land, dat kan gaan van sporten op platte grond (BMX, skateboard, longboard, …) tot scheve grond (snowboard & ski, dirt bike, mountainboard, …), maar ook kunstige zandsculpturen worden hier uit de grond getrokken.

Water, dat gaat dan weer van windsurfen en SUP’pen tot waterskiën en wakeboarden. Nieuw dit jaar is de blobjump, waarbij je op een groot luchtkussen zit aan de rand van het water. Springt de volgende met vol gewicht op dat kussen, dan schiet jij *blob* de hoogte en het water in.

Lucht is zowel voor de durvers met parapente en deltavliegen als voor de toch-aan-de-grond-blijvende sportievelingen met Ultimate Frisbee en het nog onbekende You Fo. Benieuwd wat dat is? Bekijk onderaan een introductiefilmpje!

Vuur, daar komt gelukkig geen gevaar bij kijken – Xtreme Xperience is ook voor kinderen toch perfect veilig – maar daar wordt al de rest onder gebundeld: van graffiti en urban crafts tot boulderen, slackline en breakdance: zelfs zonder vlammen de moeite waard.

Meer weten? Neem een kijkje op www.xtremexperience.be.

You Fo!