Home Nieuws Tweede TNF Kalymnos Climbing Festival

Tweede TNF Kalymnos Climbing Festival

0

De tweede editie van het The North Face® Kalymnos Climbing Festival gaat bijna van start. Op het zonovergoten Griekse eiland Kalymnos laten bekende klimmers hun kunsten zien in een spectaculair programma. Het klimfestival is live te volgen via diverse webstreams en vindt plaats van 10 tot en met 13 oktober 2013. 

The North Face Kalymnos Climbing Festival is een weekend waar vele klimfans al tijden naar uitkijken. Het programma belooft volop wedstrijden, nieuw uitgezette routes, spectaculaire beklimmingen, verhalen van wereldberoemde atleten, veel zon en een hoofdprijs van 15.000 euro.

Het festival bouwt voort op het succes van vorig jaar met een vergelijkbaar format: de PROject-competitie in een volledig nieuwe sector, een OPEN en BIG marathon voor alle klimniveaus, een Story Teller Night en feesten aan het strand. Reken op veel zonneschijn, ongelofelijke routes op lijmsteen en prachtige uitzichten op zee. Enkele van de beste klimmers ter wereld zijn aanwezig en creëren zo opnieuw de unieke sfeer van de allereerste editie.

Als de zon op vrijdag 11 oktober 2013 na een lange dag van klimmen is ondergegaan, tonen The North Face-klimmers Hansjoerg Auer (Oos) en Iker & Eneko Pou (Spa) voor het eerst hun film ‘Baffin Island’ tijdens de Story Teller Night. Daar vertellen ze verhalen over hun avonturen en ontdekkingen tijdens het klimmen op ’s werelds meest afgelegen locaties. Ter afsluiting van de wedstrijd is er op zaterdagavond 12 oktober vanaf 20.30 uur een feest. Dat betekent onder meer een traditioneel Grieks diner, drankjes, muziek en de officiële prijsuitreiking voor alle wedstrijden. Ook is er een poolparty met een live deejayset op het The North Face Base Camp.

Het festival is live te volgen via het web vanaf donderdag 10 oktober 2013 op www.thenorthfacejournal.com/category/kalymnos.