Home Featured 5 Tips voor outdoor op koude dagen

5 Tips voor outdoor op koude dagen

0
5 Tips voor outdoor op koude dagen
Outdoor op koude dagen

Buitensporten voor de zomer? Vergeet dat maar. Ook op koude dagen is er niets beters dan een frisse neus halen in de natuur. Hier vijf tips voor outdoor op koude dagen.

  1. Laagjes! We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: buiten telt het laagjesprincipe. Voor de basislaag kies je vooral GEEN katoen. Katoen wordt en blijft klammig als je erin zweet. Kies voor merinoswol of een technische eerste laag. Voor de tussenlaag luidt het toverwoord: isolatie. Dons of een ander superisolerend materiaal is perfect. De buitenlaag draait om bescherming. Regen, sneeuw, wind en kou zijn niet zijn vriend.
  2. Aandacht voor je voeten. Je voeten verdienen altijd aandacht, maar bij guur weer des te meer. Dit wil niet zeggen dat je het dikste paar sokken uit je kast moet trekken, integendeel. Bij te dikke sokken gaan je schoenen knellen en dat knijpt de bloedcirculatie af. Een isolerend extra zooltje kan daarentegen zeker geen kwaad. Ook schoenen pas je aan het (natte) seizoen aan. Kies voor een model met waterwerend membraam.
  3. Bewegen is de boodschap. Is het echt koud, dan is in beweging blijven de enige optie. Wat je ook doet (wandelen, fietsen, lopen), zorg dat je deelneemt aan de activiteit en niet gewoon toekijkt. Wie stilstaat krijgt het in een handomdraai koud.
  4. Heet eten. Met heet bedoelen we niet alleen warm, maar ook pittig of zeg maar pikant. Chili en andere paprikasoorten bijvoorbeeld bevat capasaïcine. Dit is een stof die je aders opent en de bloedstroom bevordert, waardoor je dus warmer blijft. Naar het schijnt houd je je voeten ook lekker warm door wat cayennepeper in je sok te doen. Nog niet geprobeerd…
  5. Last but not least: krijg je het ondanks bovenstaande voorzorgen toch koud, ga dan naar binnen of zorg ervoor dat je kan uitrusten op een beschutte plek, uit de wind. Liefst met een warme kop chocomelk met een vleugje cayennepeper.