Home Anders Outdoor Outdoorschool: 150 outdoorcursussen, workshops en microavonturen

Outdoorschool: 150 outdoorcursussen, workshops en microavonturen

0
Outdoorschool: 150 outdoorcursussen, workshops en microavonturen
De outdoorkeuken van Outdoorschool.

Outdoorschool biedt al vele jaren trekking-, bergwandel- en survivalcursussen aan in België, Frankrijk maar ook Noorwegen. Het label staat garant voor kwaliteit en een unieke belevenis. Met de nieuwe website www.outdoorschool.be richt de organisatie zich voortaan op een veel breder publiek. Op de site staan meer dan 150 cursussen, workshops en microavonturen voor volwassenen, gezinnen en bedrijven.

De zes grote thema’s zijn trekking, bergen, survival, outdoorkeuken, teambuilding én water. Zoek je een avondcursus kaartlezen in regio Gent, een workshop koken met insecten in regio Antwerpen of een namiddag vuurtechnieken nabij Leuven, een survival verjaardagsfeestje of bivaknacht in je tuin, een gezinssurvival in de Ardennen of een teambuilding met je collega’s? Dan loont het zeker de moeite om door het aanbod van Outdoorschool te scrollen.

Outdoorschool
Scrollen door het aanbod van Outdoorschool

Outdoor voor iedereen

Outdoorschool heeft er zijn missie van gemaakt om natuurbeleving, hoe eenvoudig deze ook mag zijn, in elke huiskamer binnen te brengen. Het team bestaat uit ervaren en passionele begeleiders die ervan overtuigd zijn dat elke vorm van contact met de natuur op elke leeftijd essentieel is als basis voor een evenwichtig leven. Zo gaat ook overleven bij hen, ‘over het leven’: door de natuur te zien als bondgenoot, je op je gemak te voelen in het bos… Bij Outdoorschool krijg je vooral tips om ‘je ding’ te kunnen doen: je kan er opleidingen volgen maar ook alles in de praktijk beleven. Als er dus één plek is waar het avontuur voor menig wandelaar, wereldreiziger, bergwandelaar, rugzaktrekker en survivalliefhebber start dan is het hier (en bij Far Out natuurlijk).

Natuurbeleving in de genen

Geert Van Speybroek (zaakvoerder en stichter van Outdoorschool): “Outdoorschool brengt jong en oud in contact met de beste levenscoach ter wereld: natuurbeleving. We vergeten maar al te vaak dat elke mens uit de wilde natuur is geëvolueerd, meer nog dat we deel uitmaken van het biologisch geheel: de aarde! Dit zit onherroepelijk verborgen in onze genen en juist daardoor blijft natuur een noodzaak om regelmatig alles letterlijk en figuurlijk weer netjes op een rijtje te kunnen zetten. Dát is de ware reden waarom Outdoorschool in 1999 werd opgericht… dát is waarom ik dit nog steeds wil blijven doen en dát is waarom we van deze passie al die jaren onze missie hebben gemaakt”.

Outdoorschool
Een van de cursussen van Outdoorschool

Zo getuigt Yves hoe zijn leven veranderde door Outdoorschool: “Ik werk hard en heb een druk gezinsleven, maar bij Outdoorschool kom ik regelmatig om bijna letterlijk opnieuw te ‘aarden’. Ik volgde reeds meerdere survival- en wandelcursussen en heb via hen enkele mooie wandel- en kanotochten mogen beleven in de Ardennen. Ik ben nu klaar om deel te nemen aan een meerdaagse tocht in de Vogezen en hopelijk ben ik dan helemaal voorbereid voor mijn eerste huttentocht in de Alpen. Mijn jaar is niet geslaagd zonder een paar activiteiten bij Outdoorschool.”