Spartacus Series (c) Alain Buyck
Spartacus Series (c) Alain Buyck

Klaar voor een uitdaging van formaat? Klaar voor de KBC Spartacus Series van 2016? Far Out in elke geval wel! Zaterdag 30 april en zondag 1 mei staat Team Far out, bestaande uit 4 dames en 5 heren, in de startblokken van de Spartacus Run in Boom, een spectaculaire survivalrun met een obstakelparcours van ongeveer 10 kilometer en een 15-tal hindernissen.

De editie in Boom is de kick-off van een nieuw Spartacus-jaar, het vijfde jaar al. Ter gelegenheid van deze verjaardag besloot Far Out een team afgevaardigden te sturen naar deze fantastische hindernissenloop. Hopelijk komen wij jou er ook tegen. Onderaan vind je een foto van de Dare 2b loopshirts (opvallend fluogroen) en de Stance loopsokken (roze voor de dames, blauw voor de heren) die Team Far Out  aanheeft. Kwestie herkenbaar te zijn. Op onze website en Facebookpagina komt dit weekend een verslag.

Straffe vrouwen en mannen

De eerste Spartacus werd in 2011 georganiseerd als survivalrun voor straffe vrouwen en mannen, ter nagedachtenis van Artoer Aghajanyan, Spartacus voor de vrienden, die tijdens zijn deelname aan de Antwerp Ironman overleed. In het fietsgedeelte van de triatlon raakte de 26-jarige sporter en student geneeskunde bij een afdaling in de Waaslandtunnel de stoeprand met zijn pedaal en maakte hij een dodelijke val. In het Stuivenbergziekenhuis kon men enkel zijn overlijden vaststellen.

Startschot van de vijfde Spartacus Series

De mama van Artoer zal ook in 2016 het startschot geven van de Spartacus Series. Voor het vijfde jaar op rij zal ze samen met enkele vrienden alle 14 000 deelnemers aanmoedigen. Van zo’n verhaal ga je vanzelf harder lopen om iemand een hart onder de riem te steken, toch?! Geen hindernis te veel of te zwaar, van de beroemde Wall en de Temple of Spartacus, tot het nieuwe en spectaculaire Monkey Island. We gaan er 100% voor.

Met meer dan 14 000 deelnemers is deze Spartacus Run een van de grootste obstakelruns ter wereld. Alle beschikbare plaatsen waren op een paar weken tijd ingenomen. Bijna 40% van de deelnemers is een vrouw (dat zijn er dubbel zoveel als vijf jaar terug) en bijna 50% schreef zich als groep in, om de banden tussen vrienden of collega’s te versterken en gewoon samen een weekend lang plezier te hebben en gezond af te zien.

Ben je niet ingeschreven? Kom dan supporteren en meegenieten van de geweldige sfeer. Voor het eerst zal aan weerszijden van de start een grote tribune staan, zodat iedereen een uitstekend zicht heeft op de allereerste hindernis die de deelnemers moeten bedwingen. Voor supporters is de toegang overigens gratis.

Wie wordt Spartacus van het jaar?

Tienduizenden deelnemers bewijzen reeds jarenlang dat de Spartacus Series een enorm succes is. Tijdens de obstakelruns moeten verschillende natuurlijke hindernissen overwonnen worden. Een Spartacus Run, Battle of the Ardennes, Battle of Thor, Race against Nature, Neptunus Run en een voorlopig geheim event, bepalen wie de Spartacus van dit jaar wordt.

Alle edities van 2016 op een rij

  • 30/4 – 01/05:         Spartacus Run, Boom
  • 25/6:                     Battle of the Ardennes, Durbuy
  • 4/9:                       Battle of Thor, Genk
  • 2/10:                     Race against Nature, Averbode
  • 13/11:                   Neptunus Run, Nieuwpoort

www.kbcspartacusseries.be

Spartacus Series Team Far Out
Spartacus Series Team Far Out Stance en Dare 2b outfit