Ja, ik doe mee! Een impulsieve reactie nadat één van de vaste waarde binnen het Far Out-Team had gecanceld voor de survivalrun Battle of Thor. What was I thinking?! Zes maanden geleden bevallen van een tweede dochter, net terug gestart om mijn lichaam in shape te krijgen en ik ging de goden meteen al tarten. Dat belooft!

Tekst: Kathelijne Seeldraeyers

Met weinig voorbereiding en een klein hartje stond ik samen met het Far Out-team te wachten voor het startschot van de survivalrun Battle of Thor! Daar gingen we dan voor 12 km en 18 hindernissen.

De eerste kilometers waren zeer goed te doen. Even op adem komen in een modderpoel met prikkeldraad om dan vervolgens bommekes te lanceren in de waterfesthindernis, gelukkig waren er een paar helpende handen om je op de pontons te hijsen.

Vies steile Klaverberg

Eindelijk van die modder vanaf zou je denken. Think again! Swamp mania was de limbo dancing van de modderpoelen. Go dooooown, go doooown. En dan begon het, de Klaverberg, die stond te lonken naar ons in dit prachtig natuurgebied. Vies Stjeil, zo noemen de Limburgers bergop! En gelijk hebben ze met hun uitdrukking. Dit was niet 1 pittige beklimming maar dit waren er 5! Mijn billen hebben het geweten. “The only way is up”, zeggen ze dan. Maar what comes up must come down met een zalige waterslide waar menige attractiepark een voorbeeld aan kan nemen.

12 km survivalrun Battle of Thor

Eenmaal terug op begane grond ben je de kilometers eigenlijk uit het oog verloren. En plots staat er 8 km op de teller en dan voelt de finish zeer kort bij. Niet opgeven blijven gaan. Quiting is not an option! Claustrofobie kan je beter niet hebben bij een aantal van de laatste attracties, focus op het de eindmeet , niet nadenken gewoon doen. En voor je het weet slinger je op Monkey island heen en weer naar de laatste attractie van het event. In een spurt naar de ramp grijp ik op het nippertje de hand van mijn teamgenoot Koen die me naar de finish loodst. Ik heb het gehaald!

Fysiek was ik uitgeput maar mentaal zo ontspannen. Slechts 1 focuspunt: to survive the Battle of Thor. And we did it!

Het Far Out-team maakte ook een uitgebreid fotoverslag.

De Battle of Thor is onderdeel van de Spartacus Series. Op zondag 2 oktober is er de Race Against Nature in Averbode, zondag 23 oktober volgt de Spartacus Run Parc d’Enghien en als afsluiter op zondag 13 november de Neptunus Run in Nieuwpoort.