Getest: de Keen Terradora wandelschoenen, ideaal voor een stadshike

Test Keen Terradora wandelschoenen
Test Keen Terradora wandelschoenen

Of een vrouw op de Far Out-redactie de Keen Terradora wandelschoenen wilde testen? Uiteraard! Hoofdredactrice An Kokken namen de modieuze stappers mee naar Parijs en onderwierp hem aan een paar dagen hiking langs highlights.

An Kokken: “De eerste keer dat ik kennismaakte met Keen was kort na de oprichting van het merk, in 2003. Keen focuste toen voornamelijk op kleurrijke wandelsandalen en gaf me de kans om hun eerste model – de Newport – te testen. Ik was meteen fan. De sandalen met teenbescherming loodsten me met vlotte afrol over bergpaden en door riviertjes. Ondertussen zit ik aan mijn tweede paar Newports – terracottakleur in plaats van lichtblauw – waarmee ik ‘s zomers nog steeds een pak kilometers afmaal.

Bijna vijftien jaar later is de Keen-collectie heel wat uitgebreider en bevat ze naast sandalen, vrijetijdsschoenen en slippers ook wandel- en bergschoenen. De ene al technischer dan de andere. Met de nieuwe dameslijn Keen Terradora wandelschoenen geeft Keen het startschot van haar ‘TrailFit movement’. Die promoot fit worden op een ‘natuurlijke’ manier, dus door verschillende leefwerelden te combineren. Hiking hoeft niet per se op een rotspad in de Ardennen, maar kan evengoed door alle parken in je stad met een wandeling te verblijden.

Toevallig woon ik sinds september voor een klein jaar in Parijs en bestaat mijn vrije tijd eruit elke steen en elk park van de stad te ontdekken. De Keen Terradora wandelschoenen mochten dus meteen bewijzen of ik zonder zere voeten van de Eiffeltoren tot het Louvre kon wandelen en vlotjes met de kinderwagen de helling van Montmartre op geraakte. En ja hoor! Missie geslaagd. Vooral afgelopen winter beleefde ik veel plezier aan de boots. Hoewel ze erg licht zijn, had ik nooit koude voeten. En ze zien er smaller uit dan ze in werkelijkheid zijn. Een meevaller als je brede voeten hebt. Hoogzwanger zijnde, heb ik er geen zware hikes mee gedaan, dus ik kan moeilijk inschatten of hij genoeg ondersteuning biedt voor een hele dag bergwandelen met een rugzak. Maar voor gemiddelde wandelingen voldoet hij zeker aan alle eisen.

Met 2 modellen van de Keen Terradora wandelschoenen (hoog en laag) en vier kleuren (fuchsia, blauw, zilver en donkergrijs) bewijst Keen dat je om outdoor te beleven niet per se zware, bruine wandelschoenen hoeft te dragen. Volgens het merk passen de schoenen zowel op een jeans als op een sportieve outdoor outfit. Toegegeven, helemaal val je er niet mee uit de toon in de stad, maar in een trendy bar of hippe Parijse boetiek voelde ik me niet écht fashionable. Het blijft wel een wandelschoen en geen hippe sneaker.”

www.keenfootwear.com/trailfit

Info en prijzen