Home Anders Outdoor Actieve vakantie op Corsica

Actieve vakantie op Corsica

0
Actieve vakantie op Corsica
Actieve vakantie op Corsica - Corsica Raid Adventure trail (c) www.corsicaraid.com

Dit 8722 km² groot eldorado voor buitensporters en outdooravonturiers kent veel verschillende gezichten. Van de badplaatsen aan de kust tot de kleine dorpjes in het hart van het eiland, van het aangename zeewater tot woeste rivieren, en van groene vlakten tot de meer dan honderd tweeduizenders en de 43 bergmeren die het eiland rijk is. Een actieve vakantie op Corsica is er een die je altijd zal bijblijven.

Zodra de sneeuw hoog in de bergen begint te smelten, verandert Corsica in een buitensportparadijs. Niet voor niets is de langeafstandswandeling GR20 die het eiland van noord naar zuid doorkruist er een van wereldformaat. Deze route meet meer dan 170 km en leg je af in ongeveer twee weken. Een uitstekende conditie, dito voorbereiding en de nodige ervaring zijn vereist om het ruwe terrein heelhuids te doorstaan. Onderschat de condities tijdens een actieve vakantie op Corsica niet. In gelijk welk seizoen kan het weer in de bergen zomaar omslaan en ook in de zomers krijg je hogerop mogelijk te maken met ijs en sneeuw. Andere populaire sporten in het ruige binnenland zijn mountainbiken, paardrijden, canyoning en abseilen. Er zijn verschillende organisaties die materiaal verhuren en tochten organiseren. Van 2 tot 7 juni vindt het Corsica Raid Adventure plaats. Dit extreem buitensportevent wordt al sinds 1994 georganiseerd en is ondertussen uitgegroeid tot een ongelooflijk veelzijdige wedstrijd die verschillende – en jaarlijks wisselende – disciplines met elkaar combineert. Meedoen (in teams van 2 of 4, plus 1 persoon ondersteuning) kan nog steeds, kijken mag ook.

Actieve vakantie op Corsica praktisch

  • Wat kan ik er doen? Wandelen – hiken – mountainbiken – klimmen – abseilen – kajakken – paardrijden – parapenten – duiken (en meer)
  • Taal: Corsicaans en Frans
  • Beste reistijd: april tot september
  • www.visit-corsica.com

Op zoek naar een andere eilandbestemming?