Home Bestemmingen Fietsvakantie in Spanje: fietsen over de Pirinexus

Fietsvakantie in Spanje: fietsen over de Pirinexus

0
Fietsvakantie in Spanje: fietsen over de Pirinexus
Fietsvakantie in Spanje: 10 redenen om de Pirinexus te fietsen

Middeleeuwse steden, kleine Pyreneeëncols, Afrikaans aanvoelende landschappen, moerasland, lekker eten en coole baaitjes… Als je zin hebt in een gevarieerde fietsvakantie in Spanje, zorgt Catalonië voor het perfecte parcours. Redacteur Mike Steegmans komt met 10 redenen om te fietsen over de Pirinexus. 353 kilometer bikepacken door Catalonië (met een sausje Game of Thrones).

Fietsvakantie in Spanje: fietsen over de Prinixus

  1. De route – een 353 kilometer lange lus tussen de Pyreneeën, de Costa Brava en het binnenland van Catalonië – is de perfecte introductie tot bikepacking. De rit is niet té lang en onderweg vind je genoeg plaatsen om te eten en drinken. Een kookset meezeulen, is dus niet nodig.
  2. Op Catalaanse gravelwegen fietsen werkt motiverend, want je komt geregeld lopers en fietsers tegen. Bovendien volg je voor een stukje de Camino de Santiago. Misschien is deze rit wel een opstap om jezelf later aan de beruchte pelgrimstocht te wagen. De bewegwijzering is alleszins supergoed.
  3. Cultuur! Tijdens een fietsvakantie in Spanje is het perfect mogelijk uitstapjes naar het Dalí-Museum in Figueres te maken of te genieten van de oude binnenstad van Girona. De middeleeuwse dorpen zoals Pals en Perratallada zijn onze favorieten.
  4. Pan de Coca. Probeer dit plaatselijke brood/zoetigheid zeker eens in een oud dorpsbakkerijtje. Geniet voor de rest van de cava, arroz en zeevruchten uit de regio.
  5. Het stuk net voor Capmany, de regio Alt Emporda, is een absolute aanrader. Net voor zonsondergang geeft het licht er een bijna Afrikaanse sfeer. Tip: slaap in de buurt van Roses en trek de volgende dag naar de Cap de Creus.
  6. Verlaat in Roses de route en maak een omweg naar Cap de Creus. Fiets over een colletje naar Cadaqués en geniet daar een dag of twee van een van de mooiste dorpjes van de regio en zijn wondermooie natuur.
  7. Hotels en campings genoeg op het parcours. Al gaan we persoonlijk voor wildkamperen, wat redelijk veel gebeurt in Spanje. Toegegeven: de luxe van een warme douche na een dag fietsen, is ook niet te versmaden.
  8. Aan de parking van Playa Castell ligt een weg die door de bossen naar het strand van Cala Estreta en andere mooie baaitjes gaat, waar bijna niemand is. Er wordt ook geregeld wildgekampeerd op dit strand.
  9. De kans dat je onderweg een bekende wielrenner tegenkomt en voorbijsteekt. Girona is een van de hotspots van het wielrennen en vele bekende professionals wonen en trainen in de regio. Wieler- of koffiefans moeten zeker de fietsbar Fabrica in Girona bezoeken.
  10. Ontdek zelf hoe Braavos eruit ziet. Girona diende namelijk als decor voor deze fictieve stad uit Game Of Thrones.

Fietsen over de Pirinexus praktisch

Op de site www.pirinexus.cat vind je praktische info en downloadversies van boekjes voor deze fietsvakantie in Spanje, om goed voorbereid aan de stocht te beginnen. Om te fietsen over de Pirinexus kan je eigenlijk van op elk punt van de route starten. Die bestaat voor 70% uit gravelwegen, 30% uit asfalt en is perfect te doen met een tourfiets, gravelracer, crossfiets of mountainbike.

Bekijk de fotogalerij van de fietsvakantie in Spanje met een woordje uitleg van redacteur Mike.