Home Bestemmingen Mooier dan mooi – en kidproof! – Salzburgerland

Mooier dan mooi – en kidproof! – Salzburgerland

0
Mooier dan mooi – en kidproof! – Salzburgerland
Zell am See-Kaprun, Salzburgerland (c) Faistauer Photography

Sommige dingen blijven je eeuwig bij, zoals die eerste slok karnemelk na een wandeling, een boottocht bij zonsondergang of gewoon samen muziek luisteren en dansen. Waar anders dan in Salzburgerland belandt men op weg naar een alm in een wereldberoemd muziekfestival? Waar anders liggen authentieke berghutten naast werelderfgoed uit de barok?

Aan jou de keuze

  • In Zell am See-Kaprun staat er elke dag een andere originele buitenactiviteit voor kinderen op het zomerprogramma Cool Kids Fun: een lamatrekking, slacklinen en suppen op het meer, een gletsjeravontuur of lang hike…
  • Het hoog gelegen Grossarltal staat bekend als de vallei van de berghutten. Maar liefst 40 zijn er op de 400 km aan gemarkeerde wandelwegen en 140 km mountainbiketrails te vinden. Welkome stops voor onderweg, zeker met kinderen.
  • In Saalbach Hinterglemm is er een overvloed aan themaroutes voor jong en oud of trek je de bergen in om te klimmen of mountainbiken. Erg leuk met kleinere kinderen is de 3 km lange Montelinos Adventure Trail.

www.family.salzburgerland.com

Niet te missen: Zell am See – Kaprun

De combinatie van gletsjers, bergen en meren maakt van Zell am See-Kaprun een unieke regio. Nergens anders in Oostenrijk vind je de drie blikvangers zo dicht bij elkaar. Het adembenemend alpine landschap biedt sportievelingen, families en rustzoekers een scala aan avonturen en activiteiten: fietsen op de Kitzsteinhorn, de Schmitten of de Maiskogel; zwemmen. Waterskien, zeilen of surfen in en op de kristalheldere Zeller See; paragliden met uitzicht op de 3000 meter hoge toppen van de Hohe Tauern; raften of canyoning op de Salzach- en Saalachrivier… Voor wandelaars en bergbeklimmers zijn er ongeveer 400 km aan wandelpaden, van de gletsjer tot het meer. www.zellamsee-kaprun.com

Kidproof:

  • Neem de kabelbaan naar de top en daal rustig te voet af, of wandel rond de Zeller See, een tocht van 2,5 uur zonder pauzes.
  • Volg het avonturenpad Schmidolin’s Baptism of Fire dat start aan de Areitbaan. Zijn alle opdrachten volbracht, dan wacht een mooi certificaat.