ZIEN: extreem kajakker Rafa Ortiz in Chasing Niagara

Extreem kajakker Rafa Ortiz © Matt Baker, Red Bull Content Pool
Extreem kajakker Rafa Ortiz © Matt Baker, Red Bull Content Pool

Tonnen, metalen cilinders… afgelopen eeuw stortten verschillende waaghalzen zichzelf in de meeste vreemde objecten van de Niagarawatervallen. De Mexicaanse extreem kajakker Rafa Ortiz hoopte vorig jaar te bereiken waar niemand eerder in slaagde: de zestig meter hoge waterval bedwingen in een kajak. De laatste persoon die zich aan een gelijkaardige stunt waagde – Jessie Sharp – ging in 1990 over de rand, maar werd nooit meer teruggezien. In de film Chasing Niagara zie je hoe Ortiz en zijn team zichzelf drie jaar voorbereiden op de illegale onderneming – repeteren van reddingsprocedures, oefentochten in Mexico (waar deze foto gemaakt werd), de politie omzeilen – en kom je te weten of ze uiteindelijk al dan niet tot dé actie zijn overgegaan. www.chasingniagara.com

© Matt Baker / Red Bull Content Pool

Extreem kajakker Rafa Ortiz in Chasing Niagara