Home Bestemmingen Mooie wandelbestemmingen in Oostenrijk? Nationaal Park Hohe Tauern!

Mooie wandelbestemmingen in Oostenrijk? Nationaal Park Hohe Tauern!

0
Mooie wandelbestemmingen in Oostenrijk? Nationaal Park Hohe Tauern!

Zoveel moois om uit te kiezen, zeker als je in de bergen bent. Een van de mooiste wandelbestemmingen in Oostenrijk is ongetwijfeld het nationaal park Hoge Tauern. Hier word je al gelukkig van ’s morgens een plekje uitzoeken in het magische landschap, om te kijken en luisteren hoe de dag langzaam zijn intrede doet en de bergwereld wakker wordt.

Alleen al de feitelijke weetjes spreken tot de verbeelding. Het nationaal park Hohe Tauern is 1800 vierkante kilometer groot, en bestrijkt zowel Karinthië, Tirol als Salzburgerland. In het midden ligt de Grossglockner, in het westen de Venedigergroep en in het oosten de Hochschober. Met 226 toppen boven de 3000 meter is deze wandelbestemming in Oostenrijk een echt paradijs voor bergwandelaars.

Stiltereis in een betoverend landschap

Maar al die indrukwekkende cijfertjes zeggen eigenlijk maar weinig over een regio waar je op elke hoek op een nieuw adembenemend landschap wordt getrakteerd. En waar elke blik op een bergmeer je echt versteld doet staan van bewondering. Beter dan dit wordt het in de bergen niet. Dus ga vooral even zitten. Al is het maar even, vooraan op de rotsen met uitzicht op het meer. Hoor je het? Dat is de stilte. Het geheim is dat je je oren spitst voor geluiden die je anders nooit zouden opvallen. Het geluid van de wind, die tekeergaat in de sparrenbomen net achter je. Of het getsjilp van een vogeltje, dat aanwaait van de overkant van het meer. Of het geruis van een bergriviertje dat over stenen stroomt, van zoemende bijen en klingelende kerkklokken die zachtjes uitstijgen boven de vallei. Het geluid van het landschap dat zachtjes ademhaalt: dát is stilte.

Wandelhighlights in nationaal park Hohe Tauern

Zo van die stilteplekjes vind je op elk hoek in het nationaal park Hohe Tauern. In de adembenemende gletsjerwereld van de Weissenzee, hoog in de bergen op de plek waar Oostenrijk de hemel raakt. Of boven op de Pasterze, met zijn 9 kilometer de grootste gletsjer van Oostenrijk, waar zelfs in de zomer een koud briesje van de ijsvelden waait. Nog zo’n plek is de Leitenkammerklamm-kloof waar het wilde witte water zich bruisend een weg baant door de canyon. Of gewoon een bankje op een alpenweide, vanwaar je zicht hebt op de klauterende steenbokken op de bergwand. Ook de Krimml-waterval laat je sprakeloos achter als je ze de eerste keer ziet. Alsof je geest kleine vreugdesprongetjes maakt, zo voelt het intense contact met de Oostenrijkse natuur hier.

Van nationaal park Hohe Tauern je volgende wandelbestemming in Oostenrijk maken? Een aanrader. Er zijn immers maar weinig andere plekken in de Alpen waar het samenspel tussen geologie en tijd heeft geleid tot zo’n hemelse grandeur. Meer info op www.austria.info of via www.hohetauern.at.

Bekijk alvast deze foto’s van het nationaal park Hohe Tauern.

Of de video hieronder