Home Anders Outdoor Nacht van de Maan, wandelmarathon bij volle maan

Nacht van de Maan, wandelmarathon bij volle maan

0
Nacht van de Maan, wandelmarathon bij volle maan
Nacht van de Maan, wandelmarathon bij volle maan

Tijdens de nacht van 8 op 9 juli zal een lange rups van wandelaars opnieuw de nacht doorstappen tijdens de Nacht van de Maan, een wandelmarathon bij volle maan vertrekkende vanuit Halle-Zoersel.

Het parcours van de Nacht van de Maan loopt langs rustige landwegen en mooie stukjes natuur en wordt gewandeld in het schijnsel van een 100% volle maan. Er wordt gestart bij zonsondergang en de aankomst gaat pas open bij zonsopgang. Dit belet dat er gelopen wordt, maar laat geoefende wandelaars toch toe om stevig door te stappen (gemiddelde van 5.5 km/h).

Voor vertrek wordt iedereen verwend met een optreden en een spaghettimaaltijd. De duizend wandelaars hebben allen een lichtgevend stokje aan hun rugzak, waardoor ze tijdens de nacht beter zichtbaar zijn en als een lange gloeiende rups door de Kempen kronkelen.

Liefhebbers maken om 12 uur ’s nachts een ‘moondip’ (zwemmen bij volle maan) in het Albertkanaal. Dit is uiteraard niet verplicht, maar versterkt het maangevoel en de sfeer tijdens deze nachtelijke tocht.  

Van 500 naar 1000 en meer

Het idee voor dit event komt van Jan De Prins, vijfvoudig deelnemer van de Dodentocht en liefhebber van de volle maan. Wat vier jaar geleden startte met 500 deelnemers is  uitgegroeid tot een evenement met 1000 wandelaars aan de start. “Het doet telkens pijn als je mensen moet vertellen dat de inschrijvingen zijn afgesloten, maar we willen gestadig groeien en ondertussen iedereen nog voldoende kwaliteit kunnen bieden”, zegt De Prins. Want inderdaad, ook dit jaar is het event reeds volzet.

Volgend jaar, tijdens de vijfde editie, belooft De Prins iets extra speciaals te doen, ook om verder te kunnen doorgroeien naar een nog groter aantal.

Supporters en bezoekers zijn uiteraard welkom bij vertrek op 8 juli (vanaf 20 uur) of bij aankomst op 9 juli (vanaf 5u30) Neem je liever een kijkje aan de moondip, dat kan, aan het albertkanaal in Viersel ter hoogte van taverne het Renteniershuis. Zij hebben tevens een gezellige beachbar vanwaar je het spektakel kan aanschouwen.

Nacht van de Maan praktisch

  • Afstand: 42
  • Vertrek: bij zonsondergang (22 uur) aan het kasteel van Park Hallehof te Halle-Zoersel
  • Bevoorradingsposten: om de  5 km
  • Aankomst: vanaf  5h30

Een deel van de opbrengst wordt geschonken aan “Beyond the Moon” een organisatie die ernstig zieke kinderen helpt om met hun familie op vakantie te gaan.

Meer info op www.nachtvandemaan.be