Kajakken en raften in België in de winter: waar kan het?

Kajakken en raften in België in de winter Credit RaftingAdventure.be
Credit RaftingAdventure.be

Wie tijdens de zomer wil kajakken, weet zich door de lage waterstand van de rivieren vaak beperkt tot de Lesse, de Ourthe of Amblève. In de winter krijg je de kans om de Ardennen een vanop een andere rivier te ontdekken.  Kajakken en raften in België in de winter blijft steeds een interessant tijdverdrijf.

www.kajakardennen.be geeft een gedetailleerd overzicht van alle Ardeense rivieren waarop kajakken al dan niet is toegelaten, met per regio de verhuurbedrijven. Om te raften zijn de waterstanden het meest geschikt van oktober tot april, en dan vooral op de Ourthe en de Amblève. Ook voor kajakken en raften in België in de winter geldt: heel onstuimig gaat het er niet aan toe, wat maakt dat ook kinderen zich prima en veilig kunnen vermaken.

Kajakken en raften in België in de winter

Rivieren waar je het hele jaar mag kajakken

 • Lesse van de brug van Han-sur-Lesse tot Pont-à-Lesse
 • Lesse rond Anseremme
 • Viroin
 • Ourthe Orientale vanaf Houffalize
 • Ourthe vanaf Nisramont
 • Warche
 • Vesdre
 • Semois vanaf Chiny
 • Our vanaf Schoenberg
 • De plek waar de rivieren de Amblève en de Warche samenkomen.
 • Amblève vanaf de dam van Lorcé

Delen van rivieren waar je alleen in de winter mag kajakken

 • Lesse tussen Maissin en de Lhomme
 • Lhomme vanaf Mirwart
 • Aisne vanaf Fanzel
 • Salm vanaf de dam van Vielsalm
 • Houille vanaf Patignies
 • Sûre vanaf Bodange
 • Semois tussen Tintigny en Chiny
 • Vierre vanaf Martilly
 • Eau d’Heure vanaf Berzée
 • Hantes vanaf Montignies-Saint-Christophe

Zoals u van hierboven al kan afleiden zijn er heel wat mogelijkheden voorzien binnen België alleen. Zonder te veel geld uit te geven aan een dure vakantie met alles erop en eraan kan u ook de winter en de zomer hier in België spenderen met een gezellig kajaktourtje of een spannende raftsessie op de Belgische wateren. Gezien de steeds veranderende omstandigheden tijdens de winter of tijdens de zomer kan je dus ook genieten van een steeds variërende ervaring. Blijf dus zeker niet bij de pakken zitten en boek nu meteen je dagtrip naar de Ardennen!

Tekst: An Kokken

Dit kan natuurlijk ook: wandelen in Wallonië in de winter.