Home Anders Outdoor Outdooractiviteiten in Oostenrijk: een met de natuur in Voralberg

Outdooractiviteiten in Oostenrijk: een met de natuur in Voralberg

0
Outdooractiviteiten in Oostenrijk: een met de natuur in Voralberg
(c) Hans Wiesenhofer, Kleinwalsertal Tourismus

Wetenschappers zijn het er allen over eens: bewegen in de natuur maakt een mens niet alleen gelukkiger, maar ook gezonder! Aan outdooractiviteiten in Oostenrijk geen gebrek. Dit keer laven we ons aan de natuur in Voralberg, waar een uitgebreid netwerk aan uitgestippelde routes wandelaars, hikers en mountainbikers weet te bekoren en er ook voor andere avonturiers en families heel wat te beleven valt. Dat zie je ook in deze fotogalerij van Voralberg.

Een met de natuur in Voralberg

De natuur in Voralberg is heel divers: van venen tot meren en hoge bergen. Bucketlistmateriaal is het Voralberg circuit Min Wegg (mijn weg), uitgewerkt door de dienst voor toerisme in samenwerking met lokale berggidsen. Dit traject leidt hikers in 31 trekkings van een halve dag tot een dag door de regio, van Bregenz tot Bregenzerwald en de Tannberg en Arlberg, via Verwall, Sivretta en Raetikon, door de Rijnvallei en terug tot de oevers van Lake Constance. Op www.vorarlberg.travel/min-weag vind je alle informatie (duur, moeilijkheid, hoogtemeters, POI’s etc. per route), inclusief kaarten.

Moutainbiken of enduro?

Met 1500 kilometer aan mtb-trails voor beginners en gevorderden kan je alle kanten uit. Vorarlberg’s eerste officiële freeride en enduro trail ging vorige zomer open. Deze Burgwald Trail in Lech am Arlberg tsrat op ene hoogte van 1930 (via de Petersbodenlift). Moeilijke rode en zwarte lussen wijken af van de ‘Easy Line’ (al vind ikzelf – doorsnee Ardennen-mountainbikester – die al uitdagend genoeg). Aan het eindstation kan je je bike weer schoonmaken. Mountainbikes huren kan ook, voor wie zijn fiets niet mee heeft.

Andere outdooractiviteiten in Oostenrijk

Meer outdoorhonger? Probeer een via ferrata! In Hichjoch openen dit jaar enkele nieuwe via ferrata-rouytes, waaronder Voralberg’s langste, van 1750 meter, en een langs een waterval.Ook tof is de Gauablickhöhle, een via ferrata doorheen een natuurlijke grot. Vergeet je hoofdlamp niet! Gegidste via ferrata tochten kan je boeken via www.montafon.at/bergeplus. En wie de natuur in Voralberg een keer vanuit de lucht wil zien, raden we paraglide naan. De place to be hiervoor is Brengenzerwald. Zie gleitschirmschule.at.

Tips voor de familie

Enkele tips voor een familievakantie om af te sluiten, want ook voor gezinnen is er aan outdooractiviteiten in Oostenrijk geen gebrek. In Golm, Montafon, ging zopas een ‘glijbaanpark’ open in het bos (www.golm.at/en/active). Er zijn zeven verscjillende goijbanen van 30 tot 62 meter en met een hoogte tot 500 meter. Op de Tannberg liggen dan weer drie geocachingroutes verstopt. De kortste meet 4 kilometer en is dus zelfs met heel jonge kinderen goed te doen. Of boek een tweedaagse huttentocht via de dienst voor toerisme van Bregenzerwald (www.bregenzerwald.at), een wandeltocht met lama’s (www.first-lama.at) of husky’s (www.husky-toni.at). Avonturenparken vind je in Brandnertal, Bregenzerwald en Montafon.

www.vorarlberg.travel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

2 × 4 =