Team Far Out verslag Spartacus Koppenberg Oudenaarde

Team Far Out verslag Spartacus Koppenberg

Chance, dat is wat we afgelopen weekend hadden. Chance met het weer. Met het Far Out team. De organisatie. Het parcours. De mede-spartacussers. Je leest er alles over in dit korte verslag Spartacus Koppenberg Oudenaarde, geschreven door Pascal. Foto’s maakten we ook.

Verslag Spartacus Koppenberg Oudenaarde

Pascal: “17 november… D –day of liever gezegd S-day. Voor mij persoonlijk was dit de allereerste kennismaking met de obstacle run wereld. En dan nog op DE Koppenberg te Oudenaarde… how lucky can you be!

Vooraleer we vertrekken richting Oudenaarde worden we warm & enthousiast ontvangen door Kim. Kim trakteert ons bij haar thuis op een lekker vers en enorm uitgebreid ontbijt. Ontbijt van yoghurt met vers fruit, versgeperst sinaasappelsap, verse pistolets enz…  en om de dag kloek door te komen gebakken ei met spek! Verwennerij alom en de dag moet nog beginnen.

DE Spartacus Koppenberg

Na het heerlijk ontbijt vertrekken we met z’n allen (Team Far Out) richting Oudenaarde. Eenmaal toegekomen moet ik toch wel eerst even mijn ogen de kost geven en alles laten binnendringen… De sfeer, de runners, de zichtbare hindernissen, de locatie, alles paste volledig in elkaar. Ik genoot al volop van mijn eerste Spartacus run en we waren zelfs nog niet gestart. Geef nu zelf toe… DE Koppenberg… een hoogte punt in de Ronde van Vlaanderen.

Maar bon dit gezegd zijnde sta ik te popelen om ons zo snel als mogelijk naar en in de startbox te begeven en te starten aan mijn allereerste obstakelrun de ‘Spartacus Koppenberg‘.

Eindelijk voluit

Ons eerste obstakel waren de zandzakjes, niet veel speciaals maar gelukkig waren het er maar een 30 tal. Eenmaal deze in de voorziene kist lagen kunnen we EINDELIJK voluit gaan voor de 10km en de te overwinnen obstakels. Elk obstakel had zijn uitdaging maar de moeilijkheidsfactor viel op zich nog goed mee tot we bij de wooden biceps kwamen, Kevin toonde hoe het moest maar het mocht niet zijn en ik de rookie  toonde hoe het niet moest… maar niet getreurd en op naar de volgende! Tussen de obstakels door was het genieten van de prachtige rustige natuur, het uitzicht en de zonnige dag.

Good vibes

Wat ik ook direct aanvoelde was de good vibe van deze sportieve bende… ik had echt het geluk om mijn eerste obstakelrun op de Koppenberg te doen en dit kon doen met een hecht sportief team waar plezier, good vibes en teamspirit hoog in het vaandel gedragen wordt. Als je het mij vraagt ‘Far Out‘ de meest ideale groep die ik mij kon wensen.”

Met dank aan Tecnica, Patagonia en Stance voor onze geweldige outfits!

De agenda voor 2020 is in de maak. Check de Spartacus Series website, of hou onze nieuwsbrief in de gaten. Daarin brengen we je asap op de hoogte.

komoot