100 km wandelen met Oxfam Trailwalker

Oxfam Trailwalker 2019 St. Hubert Belgium (c) Eric de Mildt - Oxfam
Oxfam Trailwalker 2019 St. Hubert Belgium (c) Eric de Mildt - Oxfam

Een uitdagende wandeling? Zalig! Daar zijn we altijd voor te vinden. En al helemaal als we ons beste beentje kunnen voorzetten voor het goede doel. Dat kan dit jaar opnieuw tijdens Oxfam Trailwalker, een perfect uitgestippelde luswandeling van 100 kilometer door het Grote Woud van Saint-Hubert.

De uitdaging?

Oxfam Trailwalker stelt je niet voor één uitdaging, maar voor drie: een sportieve uitdaging, een teamuitdaging en een creatieve uitdaging.

  • De sportieve uitdaging spreekt voor zich: 100 kilometer is veel, maar – mits een goede voorbereiding – voor vrijwel iedereen met enige wandelconditie te doen.
  • De teamuitdaging: samen trainen, fondsen werven en stappen met vrienden, collega’s, familie, buren, leden van je club… Daarnaast moet je een goede groep supporters hebben, om mee fondsen te werven en je tijdens Oxfam Trailwalker bij te staan.
  • De creatieve uitdaging? Minimaal 1750 euro inzamelen tegen armoede en voor solidariteit. Je kan je laten sponsoren, taarten of handgemaakte decoratie-items verkopen, een fuif of wijndegustatie organiseren. Laat je creativiteit de vrije loop!

De omgeving?

Je wandelt door het land van herten en legendes in het Grote Woud van Saint-Hubert. Dit woud strekt zich uit over 100 000 ha waarvan meer dan de helft is bebost, een paradijs voor wandelaars en outdooravonturiers. Hier heeft Oxfam samen met het departement ‘de la Nature et des Forêts’ en met andere toegewijde vrijwilligers uit de provincie Luxemburg een parcours in lusvorm uitgestippeld. Oxfam Trailwalker vertrekt in Saint-Hubert en heeft checkpoints op strategische en tegelijk idyllische plaatsen.

Het doel?

Het bedrag dat de teams ophalen, gaat naar Oxfam-projecten wereldwijd. Dit jaar schenkt Oxfam bijzondere aandacht aan vrouwen die de gevolgen van de klimaatcrisis ondervinden, onder het motto ‘Klimaatrechtvaardigheid begint met vrouwenrechten’. Het ingezamelde geld zal gebruikt worden voor noodhulp bij klimaatgerelateerde rampen en voor landbouwprojecten in regio’s die getroffen werden door de klimaatverandering.

Meedoen?!

  • Meedoen kan in teams van vier (minimumleeftijd 18 jaar).
  • Het weekend van 29 & 30 augustus.
  • Start om 8 uur aan de luchtmachtbasis van Saint-Hubert. Laatste aankomsten op zondag om14 uur.
  • Inschrijven kan eenvoudig via oxfamtrailwalker.be.
  • Hieronder alvast een voorproefje.