Elements is een CO2-neutraal bedrijf

ELEMENTS IS EEN C02-NEUTRAAL BEDRIJF
(c) Werner Van Steen

Voor familiebedrijf en Belgisch distributeur van vele outdoorproducten Elements is de natuur een onafscheidelijk deel van de samenleving. Daarom staat het behoud van de natuur centraal in de bedrijfsvoering, en daarom neemt het nu ook het voortouw in de klimaatcrisis.

Na het 1% for the Planet engagement, waarbij 1% van de omzet aan milieu-organisaties wordt gedoneerd, is het bedrijf vanaf nu C02-neutraal. Het mag zich met trots drager noemen van het CO2-neutraal label, uitgegeven door het Belgische milieuadviesbureau CO21ogic. Het label garandeert dat het bedrijf zijn C02-uitstoot berekent, vermindert en compenseert op een correcte, geverifieerde manier.

Natuur is familie

Het bedrijf stelde met zijn mission statement een veelbelovende filosofie voorop. De natuur is familie. Orn die reden was C02-neutraal worden een minimum vereiste. Belangrijker is het reductieplan voor de komende jaren: nog meer inzetten op oceaantransport,
vliegtuigvluchten binnen Europa naar O herleiden en het aantal kilometers met de auto sterk verminderen.

Alie C02 die Elements voorlopig niet kan vermijden, compenseert het door middel van carboncredits aan te kopen. Op die manier steunt het een gecertificeerd klimaatproject in Benin. Dat voorziet de lokale bevolking van een ‘Wanrou’, of zoals ze bij ons zouden zeggen: een milieuvriendelijk fornuis, waardoor boomkap wordt tegengegaan en lokale gezondheidsrisico’s worden gereduceerd. Goed voor zowel mens als natuur dus.

Alle hens aan dek

Tegen 2030 moet België 35% van haar C02-uitstoot verminderen zodat we voor 2050 als maatschappij volledig C02-neutraal worden. Zo worden de ergste gevolgen van de klimaatcrisis vermeden. Met hun acties hoopt Elements dat ook andere bedrijven mee op de kar springen. Hoe sneller iedereen de uitdaging aangaat, hoe meer we van de planeet kunnen redden. Samen met het 1% for the Planet engagement is dit hoe Elements de missie in de praktijk omzet.

http://we-are-elements.eu

Shop Lokaal