Home Fietsen Beleef de zomer in Zuid-Tirol, het wandel- en fietswalhalla in Noord-Italië

Beleef de zomer in Zuid-Tirol, het wandel- en fietswalhalla in Noord-Italië

0
Beleef de zomer in Zuid-Tirol, het wandel- en fietswalhalla in Noord-Italië
(c) IDM Südtirol/Andreas Mierswa

Wie in is voor buitenavontuur, cultuur, wellness én culinaire verwennerijen, voelt zich in Zuid-Tirol/Südtirol als een vis in kristalhelder bergwater. In dit heerlijk Noord-Italiaanse landsdeel zijn alpiene en mediterrane invloeden met elkaar verweven en la dolce vita voelbaar van stad tot hut. Zo ook in Meran/Merano en Seiser Alm/Alpe di Siusi. Beleef de zomer in Zuid-Tirol!

De Noord-Italiaanse regio Zuid-Tirol is een goed bewaard geheim. Er zijn maar weinig plekken in de Alpen waar je geniet van 300 zonzekere dagen in een wandel- en fietswalhalla te midden van mediterrane landschappen en met uitzicht op de pieken van de Dolomieten. Die bergen zijn niet voor niets uitgeroepen tot UNESCO-Werelderfgoed. Zalig eten en uitstekende wijnen zijn eveneens een gegeven. Met 25 Michelinsterren verdeeld over 20 restaurants steekt Zuid-Tirol overigens elke andere Italiaanse regio voorbij.

Hiking, biking en veel meer

Het unieke landschap van Zuid-Tirol biedt ontzettend veel mogelijkheden. Of het nu in de Dolomieten, het Ortlesgebergte of in de wijngebieden is, wandelen en fietsen in dit landschap is uniek. Er zijn meer dan 16 000 kilometers aan uitgestippelde wandelwegen. Langeafstandspaden zoals de E5, de Weg van St. James en de Alta Via nr. 2 passeren alle door Zuid-Tirol. Vijftig via ferrata’s van moeilijkheidsgraad A tot F houden klimgeiten van alle leeftijden en niveaus zoet. Terwijl tweewielers op hun racefiets, mountainbike of e-bike uitdagende bergroutes tot boven de 2000 meter hoogte ontdekken. Uitrusten kan in een van de vele gastvrije berghutten of aan een verleidelijk lonkend bergmeer.

(c) IDM Südtirol/ Andreas Mierswa

Hoe geraak je in Zuid-Tirol?

• Zuid-Tirol ligt op ongeveer 1000 km van Brussel. Rij via Duitsland en Oostenrijk over de Brennerautobahn (tolweg).
• De treinrit van Brussel via München naar Bolzano/Bozen duurt ongeveer 11 uur.
• De luchthavens Innsbruck en Verona liggen beide op minder dan twee uur rijden van Zuid-Tirol.
• Ter plaatse kan je in de bergen gebruikmaken van de kabelbaan. De dienstregeling van bussen en treinen zijn op elkaar afgestemd. Met een prepaidkaart reis je 33% goedkoper.

Beleef de zomer in Zuid-Tirol

Over twee bestemmingen vertellen we je graag meer:

Tot slot de ideale afsluiter na een dag inspanning?
Culinaire ontspanning!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

een + elf =