Home Anders Outdoor Haal alles uit de Highlights van komoot

Haal alles uit de Highlights van komoot

0
Haal alles uit de Highlights van komoot

Komoot helpt iedereen avonturen vinden, plannen en delen. Kortom, een supertoffe app om van de outdoors je persoonlijke speeltuin te maken. De Highlights feature is daarbij een handige tool. Met Highlights – oftewel ‘hoogtepunten’ – laat je de komoot-community zien waarom de tocht echt de moeite waard is.

Niet te missen!

Hoe zit dat nu, met die highlights? Wel, simpel eigenlijk. Ga je wandelen, hiken, trailrunnen, fietsen of wat dan ook en kom je onderweg een must do of must see tegen, dan markeer je dat punt (liefst met foto) als highlight. Andere komoot-gebruikers doen dat ook, en zo kan je makkelijk highlights met elkaar uitwisselen en delen.

Of het nu het beste cafeetje in de buurt is, het mooiste uitzichtpunt, een bijzonder leuk segment van een verdoken bospad of de perfecte plek om te wildkamperen. Een korte omschrijving vertelt andere avonturiers wat er te beleven of te zien is.

Highlights zijn makkelijk te herkennen als rode stippen op de kaart van een route. Het icoon vertelt je voor welke sport ze zijn aangemaakt. Als je op de kaart inzoomt, zie je steeds meer highlights verschijnen en de beste gewaardeerde highlights zie je als eerste! Highlights zijn dus handig als inspiratie voor het plannen van avonturen, of om ze in je geplande route op te nemen.

Voor Far Out-lezers:
GRATIS komoot-regiobundel

Bespaar € 8,99 – Download een gratis regiopakket met offline kaarten! Scan de QR-code hiernaast of bezoek komoot.nl/g en voer de code FAROUT21 in (geldig tot 31/12/2021 en alleen voor nieuwe gebruikers) — Ontdek vervolgens waar komoot je brengt!

Hoe gebruik je Highlights?

  • Inspiratie

Weet je waar je heen gaat, maar heb je nog geen route gepland? Selecteer je sport in de routeplanner en bekijk het gebied waar je op pad wilt gaan op de kaart. Je herkent de Highlights aan de rode stippen. Klik op de stippen om te zien welke aanbevelingen andere avonturiers in het gebied doen. 

  • Planning

Als je al een route hebt gepland, kan je op de kaart naar stippen langs je route zoeken. Klik op de stippen om de foto’s te bekijken en de tips te lezen. Toffe Highlight gevonden? Dan neem je de plek als Highlight op in je route of sla je hem op voor later. In dat geval staat de Highlight op je profiel, zodat je de coördinaten later in een route op kunt nemen.

  • Bonustip

Voel je niet beperkt door je gekozen sport. Soms is een aanbeveling voor fietsers net zo relevant voor een wandelaar of hardloper. Bekijk dus ook de Highlights die niet specifiek voor wandelen of hardlopen zijn bedoeld. 

Zelf maken of bijdragen?

Waarschijnlijk zie je punten die jij op je route leuk vindt bij anderen terugkomen. Uiteraard kan je dan nog steeds je eigen Highlight aanmaken, door de plek op de kaart te selecteren als je een voltooide Tour opslaat. Vervolgens krijg je de vraag om een foto en een korte beschrijving toe te voegen, inclusief tips voor een bezoek. 

Maar evengoed kan je bijdragen aan de Highlight van iemand anders en zo de details verrijken of updaten. Misschien is de plek niet meer bereikbaar, dat toffe cafeetjes gesloten of is er een nieuwe attractie bijgekomen? Wel zo handig als anderen daarvan op de hoogte zijn en tijdens hun toch niet voor verrassingen komen te staan.

Goed om weten: je kan kant-en-klare routes personaliseren met de Highlights die jij leuk vindt. Als je een interessante Highlight selecteert, zie je in een handomdraai verschillende voorgestelde routes met die Highlight door op de website op ‘meer details’ te klikken, of door naar beneden te scrollen in de mobiele app.

Hier enkele tips van onze redactie

Op de wandel met Kathelijne

De taalgrens over? Dan kom je dit soort idyllische plekjes tegen. In en rond Theux is het natuurlijk altijd heerlijk toeven. Wij maakten dit mooie rondje vanuit Sassor. Een van de highlights is ongetwijfeld het kasteel – of eerder de burchtruïne – van Franchimont. het uitzicht op drie valleien is fenomenaal.

Kleine kindjes mee? Dan is de Libelleroute op de Kalmthoutse Heide een aanrader. De afstand is uitdagend voor kleine beentje (5 km), maar net niet te groot. Bovendien is er onderweg afleiding genoeg: een dode boom, heivlinders, kikkers en… libellen uiteraard. De max!

Hardlopen met Anton

Wie Koksijde-Oostduinkerke alleen maar kent van kuieren op het strand, zand opsnuiven in de duinen of vervlogen vakanties met de ziekenkas, zal versteld staan van de uitdagende trails die deze kustgemeente herbergt. We trokken in het laagseizoen naar ‘t zeetje’ en ontdekten dat trailrunnen en mountainbiken in Koksijde-Oostduinkerke echt zalig is.

Fietsen met Sandra

Dit is er eentje voor je bucketlist. Onze eindredactrice woont namelijk al een tijdje in West-Australië, een avontuurlijke bestemming op zich. Off the beaten track in het zuidwesten wacht een klein, glooiend wielerparadijs. Reken op mooie vergezichten, flinke kuitenbijters van 8-12% en eindeloze afdalingen. Gaaf Sandra een gil als je in de buurt ben, ze neemt je graag een dag – met komoot – op sleeptouw.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

achttien + dertien =