Home Featured Uit liefde voor de koers en uit respect voor geel!

Uit liefde voor de koers en uit respect voor geel!

0
Uit liefde voor de koers en uit respect voor geel!
Foto: Eroica Limburg - George Deswijzen

Tijdens de jubileumeditie van Eroica Limburg staat de liefde voor de fiets en de eervolle gele trui centraal. Koersliefhebbers zijn van harte welkom. Afgelopen jaren werden veel wielerhelden van weleer ontvangen waaronder Jan Janssen, Joop Zoetemelk, Erik Zabel, Johan Museeuw en Leo van Vliet.

Al deze wielrenners hebben een band met de Tour de France. Ze zijn of etappewinnaar, of groene trui winnaar of ze hebben zelfs de Tour de France gewonnen zoals Jan Janssen en Joop Zoetemelk in respectievelijk 1968 en 1980. Het is dan ook een eer om te mogen vertellen dat de hierbovengenoemde renners ook dit jaar deel uit maken van het Eroica Limburg peloton.

Geel, geel en nog eens geel
Een jubileumjaar verdient een bijzondere thema. Dit jaar staan we stil bij de Tour de France overwinning van Joop Zoetemelk, 41 jaar geleden. In dit jaar vocht hij een hard gevecht uit met Bernard Hinault waarbij Zoetemelk aan het langste eind trok tot grote vreugde van de Nederlandse wielerfans. De Fransman zou uiteindelijk maar liefst vijfmaal de Tour winnen.

Mede dankzij deze fantastische palmares staat hij bekend als een van de meest succesvolle renners in de wielergeschiedenis. Wij zijn dan ook bijzonder verheugd mede te kunnen delen dat Bernard Hinault mee zal rijden tijdens Eroica Limburg 2021.

“We konden onze oren niet geloven toen Eroica Limburg ambassadeur Bennie Ceulen met dit heuglijke en unieke nieuws kwam”, zo vertelt medeorganisator Iwan Linckens
enthousiast. Medeorganisator Richard van Beek vult enthousiast aan:

“We sprongen haast een gat in de lucht, zeker na een zo frustrerend verlopen afgelopen jaar. We hebben nu niet één, twee maar zelfs drie Tourwinnaars in ons midden, echt uniek”.

TI-Raleigh reünie
Naast de deelname van deze wielerlegendes tijdens de toertocht van zaterdag, trappen we het Eroica Limburg weekend op de vrijdag af met de TI-Raleigh reünie. Op dit moment wordt o.a. door oud TI-Raleigh wielrenners Leo van Vliet en Piet van Katwijk hard gewerkt om zo veel als mogelijk oud-ploeggenoten op de fiets te krijgen voor deze bijzondere reünie. De reünie krijgt op vrijdag namiddag vorm door een toertocht met de oud-renners van de TI-Raleigh ploeg en de Eroica Limburg deelnemers. Voor deze laatste groep geldt dat zij zich hiervoor apart dienen in te schrijven.

Eroica kijkt er zeer naar uit om de wereld van Eroica op 3 en 4 september as. in Valkenburg te mogen begroeten. Meer informatie en inschrijven via https://eroica.cc/nl/limburg 

Fotos Eroica Limburg
Fotos Eroica Limburg
Foto: Eroica Limburg - George Deswijzen
Foto: Eroica Limburg – George Deswijzen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

zestien − 14 =