Home Anders Outdoor Wildzwemmen in België: natuurlijke zwemzones in de provincie Namen

Wildzwemmen in België: natuurlijke zwemzones in de provincie Namen

0
Wildzwemmen in België: natuurlijke zwemzones in de provincie Namen
(c) WBT - David Samyn-Wellin

Zwemmen in de natuur mag in België niet zomaar overal. Gelukkig zijn er steeds meer natuurlijke zwemzones waar je wél het water in kan. Hier de plekken waar je – gratis – kan wildzwemmen in de provincie Namen.

Natuurlijke zwemzones in de provincie Namen

Zwemzones van de Lesse

Gratis / Juni t/m september

De zwemzones in de Lesse ter hoogte van Houyet, Pont-à-Lesse en Hulsonniaux waren jaren gesloten. Eerst omdat de kwaliteit van het water niet voldoende was, daarna wegens de overstromingen. Naar verwachting kan je er aankomende zomer wel terecht. Super voor kleine kinderen en gewoon lekker om te pootje baden bij warm weer.
crlesse.be/baignade


Zwemzone in Vresse-sur-Semois

Gratis / Juni t/m september

Vresse is een kunstenaarsdorpje aan de oevers van de Semois, een zijrivier van de Maas. Het weelderige landschap krijg je er gratis bij. Aan de Pont Saint-Lambert zijn er kleedhokjes en een gezellige ligweide. Via de charmante Pont de Claies kan je de Semois ‘droog’ oversteken. Verderop, richting de provincie Luxemburg, vind je nog meer pittoreske zwemplekjes. vresse-sur-semois.be

Een handig overzicht per provincie van de andere natuurlijke zwemzones in ons land vind je in dit artikel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

tien − 4 =