Home Featured Wondermooie winterwandelingen in Wallonië

Wondermooie winterwandelingen in Wallonië

0
Wondermooie winterwandelingen in Wallonië

In Wallonië laten we deze winter onze laarzen kraken in de sneeuw tijdens een stevige wandeling, geven we onze de kost aan de betoverende seizoenslandschappen en verwennen we lichaam en geest in majestueuze kasteelhotels en ongedwongen cafeetjes…
 
Aan al dat gezelligs gaat natuurlijk een stevige wandeling vooraf. In het oosten liggen bijvoorbeeld de gekende de Hoge Venen. Veel wandelaars komen in dit uitgestrekte veengebied de mooie, fotogenieke winterlandschappen opzoeken en op de gevoelige plaat leggen. De beste wandelstartpunten zijn Baraque Michel, Mont Rigi en Signal de Botrange. Deze laatste is met 694 meter het hoogste punt van België.

Wie de dagjestoeristen in deze bekende regio een beetje wil vermijden, kan zijn hart ophalen aan de Hoëgne. Een beekje dat ontsprong op de Hoge Venen en nu uitgegroeid is tot een rivier met een romantisch doch licht wild karakter. Deze 11 km tellende wandeling in de vallei van de Hoëgne leidt je naar een opeenvolging van bochten die de schelmse rivier maakt.

Wandeling kasteel Reinhardstein

Voor wie op zoek is naar iets totaal anders in deze regio, voelt zich misschien wel de koning te rijk tijdens de 6 km lange wandeling in de provincie Luik rond het kasteel van Reinhardstein. Deze start aan het meer van Robertville en leidt naar een pad tussen overhang en steile hellingen. Inspanningen worden beloond met het innemende zicht op het kasteel. Daarna vervolgt de weg zich naar de ‘Nez du Napoléon’, deze rots biedt een prachtig uitzicht op de Warchevallei. De wandeltocht gaat dan een steeds smaller dal in. Na een laatste klim bereik je nog een indrukwekkend panorama over de wilde vallei. Genieten!

Landschappen onder een winterdekentje

Hoewel het grondgebied van Wallonië relatief klein is, biedt het door zijn specifieke geologische kenmerken zeer gevarieerde landschappen: natuurreservaten, opmerkelijke bossen, bijzondere parken en tuinen. Het heuvelachtige reliëf van Wallonië biedt adembenemende uitzichtpunten! Je kent misschien de Tombeau du Géant wel, een vergezicht dat op menig profiel van travel influencers prijkt. Maar er zijn er nog zoveel meer, zoals bijvoorbeeld Le Hérou. Bovendien zijn deze innemende landschappen dan in een prachtige wintersfeer gehuld.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

14 − 10 =