Home Nieuws Lees Far Out Online 2024 > Lente/Zomer Slimme oplossingen van Peak Design voor fotografen, urban- en buitenavonturiers

Slimme oplossingen van Peak Design voor fotografen, urban- en buitenavonturiers

0
Slimme oplossingen van Peak Design voor fotografen, urban- en buitenavonturiers

“Minder is meer”, luidt de designfilosofie van Peak Design en dat kunnen we alleen maar toejuichen. Want de intussen uitgebreide collectie reistassen en accessoires voor fotografen, urban- en buitenavonturiers is even tijdloos als innovatief, en vooral 100% gebaseerd op de wensen en verlangens van de doelgroep.

Het idee voor het eerste product van Peak Design ontstond bijna 14 jaar geleden, toen oprichter Peter Dering vier maanden door Zuidoost-Azië reisde. Zijn DSLR-camera meedragen, vond hij maar een gezeul. Eenmaal terug deed hij wat elke bezielde uitvinder zou doen: hij zei zijn baan als ingenieur op en werkte tien maanden lang aan het ontwerp van de Capture Camera Clip, een accessoire waarmee je een camera aan gelijk welke strap of riem vastmaakt.

Sindsdien haalde het merk via elf Kickstarter-campagnes $36 miljoen op. Hiermee is Peak Design het meest succesvolle crowdfundingbedrijf ter wereld, 100% door crowdfunding gefinancierd en 100% in handen van zijn medewerkers. In het gamma vind je vandaag een multifunctioneel ecosysteem met tassen, buidels, draagbanden, riemen, clips en mobiele oplossingen. Alle voorzien van een levenslange kwaliteitsgarantie.

Tassen, duffels en etuis

De reislijn van Peak Design herdefinieert ‘slim pakken’. De Travel Backpack 45L bijvoorbeeld (€ 329,99), is uit te vouwen tot een rugzak van 45 liter, maar kan je ook dichtritsen tot een handige carry on van 30 liter. De tas is van alle kanten toegankelijk, heeft veel interne en externe zakken, een gewatteerd laptopvak en een hoofdcompartiment dat je via een mesch-scheiding met rits onderverdeelt in twee vakken. De schouderbanden stop je in een handomdraai weg in de rug.

Een andere blikvanger is de Everyday Backpack 30L (€ 329,99). Ook deze tas pas je snel en eenvoudig aan. Echt iconisch zijn de verdelers voor je camera-uitrusting, een drone of andere persoonlijke items, waardoor de Everyday een perfecte metgezel is voor fotografen, forenzen en reizigers. Zowel de Travel als de Everyday Backpack is gemaakt van 100% gerecycleerde materialen, 400D weerbestendig en ook in een kleinere variant beschikbaar.

Peak Design maakt je pakavontuur af met een resem aan handige en stijlvolle packing cubes, toilettassen, slings, heuptassen, tote bags en meer. De compressbare packing cubes zijn perfect afgestemd op de rugzakken, duffels en tassen van Peak Design, waardoor je alles als vanzelf efficiënt, overzichtelijk en netjes inpakt. Opruimexpert Marie Kondō zou er jaloers van worden!

Nieuwe mobiele oplossingen

Zonder meer briljant is de mobile range van Peak Design, met onder andere een handige tripod die ingevouwen kleiner is dan een credit card, een inklapbare draadloze laadstandaard en allerlei hoesjes en houders.

Een van de jongste innovaties is de Out-Front Bike Mount. De magie begint met een MagSafe-compatibele hoes voor je telefoon, een slanke en erg mooie beschermcover die aan de achterzijde is voorzien van een SlimLink-connectie. Dit ingebouwd sluitsysteem is sneller en sterker dan al wat je ooit hebt gezien. In één magnetische klik zit je smartphone muurvast.

De Out Front Bike Mount positioneert je telefoon horizontaal op je fietsstuur en kan je omhoog klappen om je rit te filmen. Hetzelfde SlimLink-systeem zit ook op de andere houders van Peak Design, zodat je je telefoon moeiteloos van je fietshouder haalt en in de auto weer vastklikt, klaar voor een volgend avontuur.

Een hart voor duurzaamheid

Een zevental jaar geleden formuleerde Peak Design een aantal strakke duurzaamheidsdoelen. Vandaag is het merk B Corp, Fair Trade en Climate Neutral gecertificeerd, alsook lid van 1% for the Planet. Verder gaat Peak Design vol overtuiging de transitie aan naar gerecycleerde, FSC en Bluesign-gecertificeerde materialen, Repreve en non-DWR. Hun laatste impactrapport vind je hier: https://impact.peakdesign.com/2022-PD-Impact-Report.pdf

https://eu.peakdesign.com

#findyourpeak #peakdesign

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

zes + zeven =