Home Berghen Het ABC van de juiste wandelschoen met Berghen

Het ABC van de juiste wandelschoen met Berghen

1
Het ABC van de juiste wandelschoen met Berghen

Of je je ABC kent, daar twijfelen we niet aan. Maar ken je ook het ABC van de juiste wandelschoen? Hoe weet je welk type je juist nodig hebt? Aurélie Sciales van het Belgische schoenenmerk Berghen helpt ons op weg.

Tijdens de lunchpauze, ’s avonds na het eten, in het weekend… Wandelen is gezond en doen we nagenoeg elke dag. Reden te meer om extra aandacht te schenken aan je schoenen.

“Een paar goede stappers bieden niet alleen meer grip en stabiliteit, maar verminderen ook de kans op blaren, nare blessures en vermoeide voeten”, verklaart Aurélie Sciales.

Verschillende types

Maar hoe vind je het juiste model? Er zijn zoveel types in verschillende categorieën.

“De meeste merken maken gebruik van het ABC-systeem om aan te geven voor welk terrein de schoen geschikt is. Zo is een lage of middelhoge niveau A-schoen prima geschikt voor korte wandelingen en makkelijk begaanbaar terrein. Is het pad wat veeleisender, denk aan natuurwegen of trails in het middelgebergte, dan kies je beter een hoge of middelhoge AB-schoen. Voor lange wandelingen of rugzaktochten daarentegen heb je een stevige type B-schoen nodig, bij voorkeur van leer, waterbestendig en met een robuuste zool.”

Passen, is de boodschap

Het ABC-systeem geeft je aldus enkele handvaten. Vervolgens is passen de boodschap. Het liefst aan het eind van de dag en gelijk met je favoriete wandelsokken aan.

“Tijdens het wandelen, zwellen je voeten namelijk altijd iets en ook sokken hebben invloed op de pasvorm. Let er goed op dat de schoen nergens knelt. Dan riskeer je al snel blaren en als de neus je tenen samendrukt zelfs bloeduitstortingen onder je nagels.”

Let ook op het materiaal en de afwerking. Zo zijn alle wandelschoenen van Berghen met oog voor kwaliteit en detail in Europa gemaakt, in samenwerking met Italiaanse specialisten en met behoud van een zeer concurrerende prijs-kwaliteitverhouding.

Ontdek het gamma van Berghen op https://berghen.com.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

tien + 4 =