Home Lees Far Out Online 2023 > Lente/Zomer Product in de kijker: Teva Terra Fi Lite – Slimme sandalen!

Product in de kijker: Teva Terra Fi Lite – Slimme sandalen!

0
Product in de kijker: Teva Terra Fi Lite – Slimme sandalen!

Je komt ze niet vaak tegen, performance sandalen die er superleuk uitzien en zowat elk buitenavontuur aankunnen dat je ze voor de voeten gooit. Vandaar onze vraag: wat maakt de nieuwe Terra Fi Lite van Teva zo bijzonder?

De Terra Fi Lite ziet er op het eerste zicht uit zoals we van een outdoorsandaal van Teva verwachten: stevig en robuust, een zool met veel grip, comfortabele bandjes en een ergonomisch voetbed. Nemen we elk onderdeel onder de loep dan snap je hoe doorontwikkeld de sandaal eigenlijk is.

Bandjes van gerecycleerd polyester

Ja, de bandjes zijn comfortabel, want voorzien van een zachte voering met ademend mesh. Maar ze zijn ook nog eens gemaakt van sneldrogende Repreve-garens van Unifi. Voor de productie van dit gerecycleerd polyestergaren is 50% minder water en 25% minder energie nodig. Tegelijkertijd voorkomt het dat afval op stortplaatsen terechtkomt, tot wel vier plastic flessen per sandaal!

Perfect af te stellen

Meerdere verstelpunten zorgen ervoor dat je de sandaal perfect kan afstellen. Met de eenvoudige klittenbandsluiting trek je de sandaal bovendien makkelijk uit en aan. Aan de uiteinden zit tevens een slim vormgegeven greepje zodat je de klittenbandsluiting in een nanoseconde vastpakt.

Comfortabel en ergonomisch

En oh, wat is het een feest om ermee rond te struinen. In de hiel zit namelijk een dempende Shoc Pad, die schokken absorbeert. De middenzool is dan weer van EVA-foam, voor lichtgewicht demping, terwijl de nylon tussenzool je voet stabiliseert en ondersteunt op onregelmatig terrein.

Robuust en gripvast

Wateractiviteiten, lichte hikes, korte dan wel langere wandelingen… De robuuste Spider
Rubber-buitenzool vindt ze allemaal even fijn. Deze stevige zool is extreem duurzaam en biedt goed grip, zelfs op die lastige rotsen of bij het in en uitstappen van je kano of boot.

Geen nare geurtjes

Een welkome extra is dat het materiaal van de sandaal is behandeld met Life Naturals, een op verantwoorde wijze verkregen antimicrobiële stof op basis van pepermunt die de groei van geurveroorzakende bacteriën tegengaat.

De Teva Terra Fi Lite (M/V) is verkrijgbaar via teva.eu en bij je lokale outdoorspecialist.

Prijs: € 90.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

vier × een =