Home Nieuws Torres del Paine verwoest door brand

Torres del Paine verwoest door brand

0

Een brand in Chili heeft reeds 7% van het gefaamde natuurpark Torres del Paine in rook doen opgaan. Door hevige wind kunnen helikopters niet te hulp schieten en moet de brand manueel bevochten worden. 

De laatste maanden wordt Chili in de greep gehouden van een extreme droogte. Het anders vochtige klimaat kent nu een ongekend lange zomerperiode. Hierdoor zijn al meerdere branden ontstaan die al meer dan 23.000 hectare in de as hebben gelegd. Eerder vandaag viel in een brand zelfs de eerste dode, een 75-jarige man die zijn huis niet wou verlaten.

Vandaag ontstond dus ook in het prachtige Torres del Paine een brand. Meer dan 750 brandweerlui zijn er reeds in geslaagd om vier van de zes brandhaarden onder controle te brengen. Wie of wat de brand heeft veroorzaakt, is nog onzeker.

De toeristische dienst van Chili hoopt later deze week het park terug open te krijgen. Niet verwonderlijk, aangezien het park als Unesco werelderfgoed een enorme toeristische trekpleister is met prachtige valleien, gletsjers, rivieren en watervallen.

bron: Huffington Post