De échte Laplandervaring

Lapland, een grensoverschrijdend en vooral prachtig natuurgebied, wordt door veel toeristen bezocht om dan eens over de bevroren meren te gaan wandelen. Maar een échte Laplandervaring? Die ervaar je op een hondenslee temidden van de uitgestrekte sneeuwvlaktes. 

LaplandREIZEN zette in 2011 een samenwerking met Finn Jann Huskyfarm op touw. Het Finn-Jannconcept van topmusher Timo Jokela, waarbij je Lapland leert ervaren ver weg van de toeristische centra, is een uniek concept waar Laplandreizen sinds enkele maanden een samenwerking mee testte. Omdat de reisorganisatie ziet hiermee een succesformule te hebben aangesneden, voegt het twee nieuwe reizen met de Huskyfarm aan haar aanbod toe.

Drie dagen rondtrekken in de besneeuwde wildernis met je eigen hondenspan en overnachten in wildernishutten. Dat is waar deze reis om draait. De reis kan ook worden uitgebreid met een extra trainings- en safaridag in winterwonderland. Tijdens de safari haspel je dagelijks gemiddeld 40 kilometer af met je trouwe viervoeters. Voor de korte reis betaal je €985, de lange versie kost €1.375.

De foto is getrokken door Timo Jokela, eigenaar, uitbater en reisleider van de Finn Jann Huskyfarm. Hij voert zijn gasten over meer dan 300 kilometer aan exclusieve hondensleepaden met de hondensleeën met exclusief gefokte Finn Jannhusky’s naar zijn drie verschillende hutten, om zo een unieke Laplandervaring te garanderen.

Voor meer informatie, ga naar www.laplandreizen.be.