Home Nieuws Freya bereikt Kaap Hoorn

Freya bereikt Kaap Hoorn

0

Freya Hoffmeister, de Duitse kajakster die met haar eenvrouwsboot rond Zuid-Amerika wil varen, heeft na vier maanden Kaap Hoorn bereikt. Deze tocht is het tweede continent voor Freya, eerder peddelde zij al rond Australië. 

Freya Hoffmeister is een Duitse zakenvrouw en recordhoudster kajakken. Binnen het zeekajakken heeft zij al enkele prijzen op haar palmares staan. Door haar prestatie om als eerste vrouw – en slechts tweede persoon – in haar kajak rond Australië te peddelen, heeft zij het Guinness book of World Records bereikt.

Toch was dit niet voldoende voor de ambitieuze vrouw. Zij besloot eind augustus aan een nieuwe expeditie te beginnen: een toertje rond Zuid-Amerika varen. Gisteren, een mooie vier maanden later, bereikte ze Kaap Hoorn. Dit is noemenswaardig omdat de kaap door de voortdurende stormen, sterke stromingen en ijsbergen in een klimaat van 300 dagen mist en regen per jaar, als uiterst gevaarlijk wordt beschouwd.

Freya hoopt haar reis nog voor haar verjaardag op 10 mei te hebben afgerond.

Je kan haar vorderingen volgen op www.freyahoffmeister.com.