Verborgen koninkrijken ontdekken

0
25

Sawadee Reizen biedt weer een parel van een reis aan: Verborgen koninkrijken in de Hymalaya. Deze reis leidt je in twintig dagen rond in het Indiase Sikkim en het exclusieve koninkrijk Bhutan, het land van de draak dat haast verstopt ligt tussen India, China en Tibet.  

Twintig dagen rondtrekken in twee prachtige staten waar de authentieke cultuur prachtig bewaard is gebleven. Dat is de korte samenvatting van deze reis. Zowel Sikkim, een Indiase deelstaat, als Bhutan, een ietwat toeristisch onbekend koninkrijk, zijn prachtige reisbestemmingen waar je ogen zullen openvallen, je smaakpapillen een nieuwe sensatie beleven en je geheugen niet genoeg plaats zal hebben om alles op te slaan.

Vanuit Gangtok heb je een uitzonderlijk zicht op de witte toppen van de Kanchenjunga, de op twee na hoogste berg ter wereld (8584 meter). In deze hoofdstad van Sikkim kan je de authentieke tempels bewonderen met als kers op de taart het prachtige, fel beschilderde Rumtek klooster dat nog bewoond wordt door meer dan driehonderd monniken. Een korte wandeling brengt je naar het nog oudere Labrang klooster. De spirituele rust die hier heerst wordt benadrukt door het monotone gezang van monniken. Wapperende gebedsvlaggen wuiven de religieuze teksten de lucht in.

Bhutan is dan weer onvergelijkbaar met enige andere reisbestemming. Het is het enige Tibetaans Mahayana-boeddhistische koninkrijk ter wereld. Sinds de jaren zeventig worden hier pas mondjesmaat toeristen toegelaten. Het straatbeeld van de stadjes en dorpen van Bhutan bestaat uit vrolijk beschilderde en verfijnd gedecoreerde houten huizen en winkeltjes. Haast alle inwoners van Bhutan gaan nog gekleed in traditionele dracht. Een authentiekere reiservaring kom je nergens nog tegen.

Bovendien is Bhutan het land van de folkloristische festivals. Eender wanneer je de reis met Sawadee inplant, je maakt altijd wel een van de kleurrijke en sfeervolle festivals mee.

Voor de reis van twintig dagen betaal je €3498.

Alle informatie en meer foto’s via deze link.