Home Nieuws Vakantiebeurzen tegen de sterren op

Vakantiebeurzen tegen de sterren op

0

Dit weekend vonden er al enkele vakantiebeurzen plaats in België en Nederland. Utrecht beet de Nederlandse spits af, terwijl de Belgische reiziger in de Antwerpse Metropolis terecht kon. Gelukkig staan er nog heel wat op het menu, en niet alleen in de lage landen. Een kleine agenda.

Internationale Vakantiesalon Vlaanderen

De eerstvolgende noemenswaardige reisbeurs is het Internationale Vakantiesalon Vlaanderen in Antwerp Expo van 26 tot 30 januari 2012. Met meer dan 75.000 bezoekers in de vorige editie, is dit vakantiesalon met gemak Vlaanderens grootste te noemen. Voor het 34ste jaar op rij somt dit vakantiesalon de mogelijkheden in het huidige toeristische aanbod op, in zowel binnen- als buitenland. www.vakantiesalon-vlaanderen.be.

Vakantiesalon Brussel

Van 2 tot 6 februari 2012 kan je dan weer in Brussel gaan proeven van wat andere landen en culturen je te bieden hebben. Deze vakantiebeurs is opgedeeld in vier paleizen die elk een eigen thema dragen. Frankrijkliefhebbers kunnen terecht in paleis 4, BeNeLux-blijvers vinden hun gading in paleis 6, de rest van Europa en de Middellandse zee vinden we terug in paleis 5. Wie het graag wat verder zoekt om van een vreemde cultuur te proeven, kan terecht in paleis 7. Hier krijg je alvast een eerste probeerseltje van zo’n verre cultuur dankzij het gastland Indonesië dat hier haar intrek heeft genomen. www.vakantiesalon.eu/nl en www.euroreizen.be.

Fiets- en Wandelbeurs

Nederlandse wieler- en wandeltoeristen krijgen op 11 en 12 februari 2012 dan weer de kans om inspiratie op te doen op de Fiets- en Wandelbeurs in Amsterdam RAI. Op 18 en 19 februari 2012 gaat deze zelfde beurs ook door in de Mechelse Nekkerhal voor de Belgische sportieve reizigers. Tijdens deze beurs staan fietsen en wandelen centraal; als vakantie en recreatie, als ontspanning in de vrije tijd, maar ook als avontuurlijke uitdaging in onbekende afgelegen gebieden. www.fietsenwandelbeurs.nl en fietsenwandelbeursvlaanderen.be.

KrisKras, Reismarkt Wegwijzer, Asia Fair

Al zijn dit de grootsten en daarom misschien belangrijksten, haast elke reisorganisatie heeft nog wel haar eigen kleine vakantiebeurs. Die van KrisKras (28 januari) kondigden we eerder al aan, maar ook de Reismarkt van Wegwijzer in Brugge (4 maart) of de Asia Fair in Wemmel (25-26 februari) zijn zeker de moeite waard.

Een geval apart: ISPO in Munchen

Al is het voor de vakantiebeurs ISPO in Munchen voor velen nog wat verder rijden, deze beurs kan in deze lijst niet ontbreken. ISPO gaat door van 29 januari tot 1 februari 2012 en is misschien wel de duurdere maar ongetwijfeld meest uitgebreide vakantiebeurs in Europa. Met spectaculaire shows, interessante nieuwe producten en uitgebreide aankoopmogelijkheden voor buitensporters van elk genre – wandelen, fietsen, mountainbiken, hiken, snowboarden, skiën, alpinisme, …. noem maar op – zijn deze vier dagen zelfs nog te kort om overal een indruk op te doen.

Alle informatie kan je vinden op www.ispo.com. Wie er niet geraakt, krijgt van ons na afloop een fotoreeksje als voorproefje op onze facebookpagina. 

 

foto vanop fietsenwandelbeursvlaanderen.be: Paul Jeurissen.