Home Nieuws Ook “boardchick” krijgt een tussen-s

Ook “boardchick” krijgt een tussen-s

0

Dankzij Dual Snowboards zijn de mooie meiden op de skipiste niet langer boardchicks, maar boardschicks. Het merk zaagt een snowboard als het ware in twee om zo aan elke voet één snowboardje te hangen.

De eeuwige sportieve discussie tussen skiërs en snowboarders leidt vaak tot het argument dat snowboarders onhandig naar de skilift moeten trappelen zodra ze stilstaan. Dankzij de Dual Snowboards is dit niet langer zo. Door nu aan elke voet één snowboardje te hebben, kan je zonder je bindingen te moeten lossen naar de skilift hollen.

Al zien de boards er op het eerste zicht wat speciaal uit, het gebruik ervan is een ware work-out. Doordat je voeten niet langer als automatisch op een vaste afstand worden gebonden, moet je constant je been- en buikspieren opspannen om een correcte houding te bewaren. De steeds gebogen knieën en de mogelijkheid om je benen los van elkaar te doen bewegen, zorgen ervoor dat haast alle spieren in je lichaam een stevige training genieten. Je hoeft dus niet permanent over te stappen op de dual snowboards, af en toe eens een sessie kan al heel wat goeds doen aan je snowboardprestatie.

Om deze boards op een succesvolle manier te kunnen gebruiken, beschik je dus best over een goede conditie. Dual Snowboards zijn dan ook voornamelijk als trainingsmiddel bedacht. Wie namelijk niet over de juiste spierkracht beschikt, zal het voordeel – niet sukkelen bij het op- en afstappen van de lift – al gauw in het niet zien verdwijnen ten opzichte van de zware training.

Het Tahoe Snowboard Mag riep de Dual Snowboards alvast uit tot “product of the year”. Benieuwd of ze ook hier zo’n rage zullen veroorzaken.

Dual Snowboards zijn te koop op de site voor een $265, of een goede €200.

Alle informatie op http://www.dualsnowboards.net/.